fbpx

Despre amenințări (pe marginea statusului Nataliei Morari)

Înainte de a citi articolul citiți ce a scris azi Natalia Morari pe facebook.

Nu sunt persoană publică și nici vedetă de televiziune dar chiar i-aș recomanda Nataliei să facă screen-uri atunci când este amenințată și să le facă publice.

Dacă e vorba de messenger criptat să le fotografieze cu un alt telefon, în așa fel nu mai ajunge omul din partea cealaltă să vadă că ai făcut screen sau nu ai făcut (mesageria criptată de obicei transmite celuilalt interlocutor acțiunile tale).

De altfel, mesajele de amenințare par doar o joacă de copii și la foarte mulți trezesc dubii. Și probabil destul de justificat. Nu există, și asta e demonstrat demult, probe mai bune ca fotografiile sau chiar video. Chiar dacă și acestea de multe ori sunt trucate (dar la asta voi reveni un pic mai jos).

Referitor la Poliție e decizia fiecărui om în parte. Dar să aștepți de la ei să rezolve cazul fără a avea aceeași fotografie sau screen nu-i corect. IMHO.

De când am blog am fost amenințat de multe ori. De foarte multe ori chiar.

Dacă tot ultimul timp toți se destăiunie îmi voi permite și eu să fac o listă a amenințărilor din partea diferitor persoane sau grupuri de persoane.

Studenții:

Blogul mi l-am făcut în 2007, pe când eram pe la FJȘC al USM. Chiar în primele zile un student restanțier mi-a scris pe blog că mă bate dacă mă prinde. L-am prins eu după IP între timp.
Un alt student și-a încercat norocul peste un an. Aceeași soartă.

După istoria cu IL-76:

Primii m-au sunat cei de la Ministerul Economiei să mă întrebe ce m-a apucat. Asta deși eram la București atunci. I-am trimis în origini.
A treia zi, după publicarea continuării cu reacția armenilor mi-a scris un SMS cineva de la Ministerul Apărării să mă invite la ei. M-am speriat atunci dar la fel i-am ignorat.

Dauna pentru .md a fost de vreo 42 de milioane și relații stricate cu azerii.

Usatîi:

După offline-ul renumit m-a sunat și mi-a zis că prin mine l-a ascultat Filat. M-am speriat de moarte. Mai ales că nu eram eu ”sveaznicul” 🙂 A trecut și asta.
Prin 2014 a făcut o conferință de presă în care a zis că eu am făcut screen-uri fake la viber și le-am pus pe un site PLDM-ist. Deși asta e bullshit. Amenințarea de răfuială deja era normală pentru el.
Anul trecut, căuta numărul meu ca să mă sune. Nu i l-am dat, i-am propus să-mi scrie online ce dor l-a apucat. S-a calmat.

Machedon:

După ce i-am zis directorului Starnet tot ce cred despre el într-un video s-a apucat să mă amenințe cu judecata și cu faptul că va cere un milion de lei desăgubire. Și asta chiar pe facebook. Credea că mă voi calma.
Între timp s-a calmat el.

Amenințări sunt și vor mai fi, asta chiar dacă nu sunt persoană publică. Eu scriu ce vreau și, cel mai important, sunt gata să răspund pentru asta. De asta și am vreo câteva procese de ”defăimare” pe rol.

Și asta va trece.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?