fbpx

Fost-am eu la poligraf (detectorul de minciuni)

Știam demult că în Republica Moldova aveam o companie care are un poligraf calitativ. Calitativ în sensul că aparține unei companii private și că rezultatele lui sunt cele mai veridice. Noi avem poligraf și la CNA, și la SIS, și la MAI, doar că ceea ce arată ele diferă de multe ori de ceea ce arată poligraful de la Online Media. Dar să le luăm pe rând.

Am stabilit să mă văd cu Sergiu (Șăful pe aparat) la 11. Am ajuns. Oficiul companiei se află la demisol. Cânt am intrat erau trei uși. Drapelul RM și al SUA. Nuș cum m-am mai liniștit. Să fi fost drapelul rusiei probabil că deveneam nervos 🙂 Prima ușă e ceea de ce aveam nevoie – cabinetul de teste. Doar că cel care urmează să fie intervievat înainte de a se așeza pe scaunul ”magic” trece procedura de pregătire, un dialog cu Sergiu. I se explică ce va urma. Se discută pe marginea întrebărilor care se vor discuta. Are loc pregătirea morală și psiho-emoțională a omului. Discuțiile pre-testare durează în jur de o oră sau mai mult.

După aceasta omul se așează pe scaun și i se pun diferiți receptori. Prima ce am întrebat dacă e posibil de trișat. La ei e foarte greu. Le-am spus de varianta cu limba mușcată, mi-a zis că pentru asta sunt receptorii de la talpă. În total sunt 7 receptori analizați în timpul testului. Noi am făcut un test expromt. Cu numele tatălui. Mi s-au adresat 7 întrebări la fel cu nume diferite. La numele Victor nuș ce a zburat în sus. După asta mi-a arătat Sergiu cum a fost.

Am stabilit să revin săptămâna viitoare pentru un test mai serios. Prima întrebare care voi fi rugat să fiu întrebat asta cu cine am votat în 2010. Să nu mă zică cineva că amăgesc 🙂

Ei fac teste diferite. Inclusiv teste pentru cei care sunt angajați la companii serioase sau teste de infidelitate. Dacă ceva, detalii le puteți afla la Sergiu pe facebook sau pe pagina poligrafului.

Întrebări la mine?

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?