fbpx

Da la CEC înțeleg că dacă Irina out atunci și Maia minus?

Citeam ieri o opinie despre faptul că excluderea Irinei Vlah ar putea duce la victoria lui Stoianoglo. Bred. Anume asta a fost prima impresie și, risc să presupun, veți fi de acord cu mine. Dar… am ajuns la paragraful trei și am înțeles ce a avut în vedere autorul.

Așadar, dacă pe scurt, excluderea Irinei Vlah din campanie ar detona ura față de putere și implicit față de Maia Sandu ceea ce ar putea duce la turul doi al alegerilor în care sunt mari șanse ca Maia Sandu să piardă în favoarea celui cu care va intra în turul doi, adică cu Alexandr Stoianoglo.

Dar dacă pe lung vă explic ce cred, la moment. Cât nu aș fi crezut despre ratingul mic al candidaților dar pare să greșesc și din discuțiile cu mai mulți oameni mai prezenți decât mine în spațiul offline al teritoriului dintre Prut și Nistru, înțeleg că Irina are destul de mulți urmăritori nu doar din rândul organelor de forță dar și din rândul celor care vor merge la alegeri să își exprime votul.

Totodată ea este cea mai persecutată, cel puțin conform declarațiilor și fotografiilor pe care le afișează în mediul online, concurent la prezidențiale.

Toate aceste fapte pot duce la excluderea din cursă a Irinei Vlah. Deja motivele și substraturile cu așa o reformă a justiției în Moldova nu mai contează. Se va decide așa cum vor spune cei de sus.

Doar că, o eventuală excludere din cursă, poate strârni o reacție de care puterea ar fi cazul să se teamă și să o evite. La un lucru bun moldovenii nu se prea adună dar la a protesta și a face contra, sau a vota contra cum a fost în 2020, noi suntem buni.

Și aici va urma exact ce am spus pe scurt. Maia Sandu câștigă primul tur dar cu mai puțin de 50 la sută iar în doi… vine votul contra și aici deja …

Sau eu gândesc greșit cumva?

Sănătate nouă tuturor, Telegram vouă și Revolut mie 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?