fbpx

Da voi ați cumpărat perdele în școală/grădiniță?

Ieri făceam un share pe facebook la un link în care se anunță că statul estonian va renova toată infrastructura digitală din instituțiile de învățământ din țară. În acel share comentam că în Moldova nu neapărat conducerea este de vină pentru situația proastă din școli. O mare parte de vină pentru ceea ce se petrece în învățământ o au părinții.

Și acum explic de ce:

Părinții se apucă să cumpere săpun și alte produse igienice. Ceea ce ar fi trebuit să facă bugetul local. În loc să se ducă să rezolve problema o dată și pentru totdeauna, adică să-i pi..ească pe cei din autoritățile locale ei strâng bani și cumpără singuri. Nu se gândesc la viitor, ei se gândesc exlusiv cu ziua de azi.

Părinții cumpără cadouri pentru început de an școlar, anul nou, 8 martie și ultimul sunet. Astfel stimulează corupția în loc să creeze un fond, legal, al școlii și să stimuleze financiar profesorii buni și cu performanțe. Și aici sfaturi sunt multe. În țările normale oamenii cu bani mereu finanțează educația.

Grupuri de părinți care se mai numesc solidari freacă menta doar acolo unde li se indică fără a încerca să rezolve problemele global. Fără de a încerca să intre în esență. Un simplu exemplu – alimentația. S-a schimbat ceva? Mai că nimic.

Perdelele în clasă e o temă aparte. Asta e unul dintre cele mai înrădăcinate laitmotive de strâns „rublet”:

Pentru că în Moldova mereu este principiul „de vină e altcineva, nu eu, și nu atitudinea mea în care vreau să-mi protejez copilul”.

Hai noroc și numai bine!

Fotografia este realizată de Veronica Chicu-Boboc în Gimnaziul din Basarabeasca.

Și încă ceva, priviți măcar primele 4 minute din acest video, mai ales de la minutul 2:40

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?