fbpx

În timp ce „analiștii” militari hamăie, armata din Moldova evoluează.

Știrea pe scurt.

Moldova a apărut, pentru prima dată în „Military Strength Ranking”, o măsurătoare internaționale a capacității de apărare a unui stat:

Moldova e pe locul 103, dar, dacă vreți să vă simțiți mai mândri puteți vedea că Estonia care e membru NATO e mai jos un pic.

Apariția în clasamentul internațional se datorează faptului că Armata Națională a devenit mai deschisă. Participă la multe exerciții militare, participă la misiuni de pacificare și în sfârșit, a început dotarea armatei cu echipament modern. În armată se investește.

Și acum partea care-mi place mie, și anume despre „ANALiștii” militari care se cred mari și tari. Azi despre doi dintre ei.

Unul din ei este Mihai Popșoi, deputat în Parlamentul Republicii Moldova ales pe listele blocului AcuM. El este feciorul unui consilier local din Vadul lui Vodă care a fost ales pe listele Partidului Socialiștilor. După cum vedeți atât tatăl cât și fiul se simt atrași de banii bugetului național și le place să sugă din el.

Iată ce scria acest ins un an în urmă:

Aici nici nu mai ai ce comenta. Prezența în rating dă peste cap aberațiile lui. Cel mai interesant este dacă acest oportunist va ajunge în comisia pentru apărare a Parlamentului. Deși acolo este alt candidat, colegul lui de partid – bolea, un exponent de vază al școlii militare sovietice kăgăbiste (dar despre el altădată).

Mai este și un alt „expert”, Dumitru Mînzărari, el a lucrat o jumătate de an pe la Ministerul Apărării dar a fugit de muncă, s-a dus să fie „societate civilă”. Acolo e mai plătit 🙂

Iată ce scria mai dăunăzi despre un eveniment organizat de Ministerul Apărării:

De unde să știe insul că cea mai mare contribuție a avut-o anume Guvernul SUA și nu OSCE. De unde să știe el că a fost adjunctul șefului misiunii OSCE în Moldova. Deși putea să afle dacă scria vreo două mesaje. Putea să-i scrie aceluiași Klaus Neukirch, el jă e moldovan de-a nostru, cu butcă 🙂

Ei dar nu-i pe asta, sănătoși ei să fie.

Tare bine a spus cine a spus: „Critica „societății civile” asta e atunci când oamenii cu salarii de trei mii de euro critică angajații cu salarii de trei mii de lei”.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?