fbpx

Diaspora moldovenească din Estonia are un nou președinte

Scriam pe blog despre faptul că diaspora moldovenească din Estonia este invitată să aleagă un nou președinte. Ieri, în prezența a 20 de membri ai diasporei (și câțiva prin „procură”), a fost ales un nou președinte. Asta după 2 ore de discuții deloc plăcute cu gust amar.

Deoarece am tulburat apele în „tazik” printr-un mail în care am pomenit limba română din start m-a atacat o doamnă și un oarecare fedia, iată o parte din discuție:

fedia ăsta, după ce am scris mail-ul cu limba română mi-a scris următoarea scrisoare:

Și ca să nu apară întrebări ce mail am scris, iată conținutul lui:

Bună seara.
Dacă tot nu-s candidaturi eu îl propun pe dl Vasile de la Casa Mare
drept candidat.
Asta ar putea uni diasporele și totodată el mereu s-a arătat activ să ajute.
Totodată poate va fi declarată limba română drept limba diasporei și
nu corcitura sovietică.
În acest sens ar fi necesar ca să vină toți cei care gândesc românește
și nu doar moldovenește sau și mai rău, rusește, la adunare.
Și o mică reamintire unora – https://www.youtube.com/watch?v=x_z5FDESEyc
O seară bună și plină de discuții plăcute să aveți!

După asta tare stranie discuție a fost, dar asta e. Știam unde merg. Dar asta a fost până a începe ședința. După asta nu am mai filmat din dorința de a nu-i irita pe toți. Dar am înregistrarea audio a ședinței. Cu toate discursurile pline de ură a unor membri diasporali.

La ședință au fost 2 candidaturi tehnice și Stela Enachi care s-a autopropus. După lungi discuții și un vot eșuat în care o candidatură tehnică a câștigat dar imediat după s-a retras, Stela a fost aleasă în calitate de președinte.

Oamenii se temeau de ea pentru că a promis că va scrie proiecte dar ei sunt pățiți deja atunci când un oarecare ins a scris proiecte și făcea bani pe seama doamnelor care găteau mâncare acasă iar el scria că toată este cumpărată și își însușea banii. Doamnele pot fi înțelese, mai puțin asta din video.

Alegerea Stelei nu ar fi fost posibilă fără ca exPreședintele Diasporei, Alexandru Ikim, să nu o fi susținut, mai ales în fața celor „cu experiență”. Totodată tineretul prezent (Nicolae și Iulia) s-a băgat tare peste „gura satului” pentru a o închide și a-i explica că-i așteaptă decesul diasporei dacă nu aleg un suflu tânăr.

Pentru protocol: La ședință nu a fost prezent niciun diplomat.

Acum Stelei nu-i rămâne altceva decât să demonstreze că sovietismul trebuie trimis la groapa istoriei.

O săptămână reușită să aveți.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?