fbpx

despre Șor și ventilatorul care distruge ghinde

Un fel de dex:

„Ghinde” – tot ce e legat de fostul PLDM și derivatele acestuia (#pas, #neDA, #plr și restul).

Alaltăieri cineva și-a amintit că în discuțiile dintre Șor și Filat a fost pomenit Terguță. Și l-au legat rapid pe infantul politic care merge la Nisporeni contra lui Plahotniuc, despre acest fapt. Asta oamenii încă nu au dat un search pe google ca să mai vadă o serie de legături faine între unii oameni și alți oameni. Probabil nu este încă mare nevoie să se afle sau să se amintească.

Campania, risc să vă amintesc, începe abia de mâine sau azi, tre să mă uit exact.

Cândva prin 2008 sau 2009 lui Filat i-au propus să finanțeze PDM care avea nevoie de investiții financiare pentru că murea. ExPremierul a refuzat crezând că va muri de la sine. Nu a fost să fie.

După 2009 el vroia înapoi investiția în PLDM de asta partidul a fost finanțat de alții. Cum s-a demonstrat o bună parte din bani veneau de la Șor. Astfel, cam toată pleiada de ghinde a beneficiat de banii care erau aduși anume de Șor în partid și, pot fi considerați pe bună dreptate „cu pufușor pe botișor”. Și aici mă refer la tot #pas-ul și o bună parte din #neDA. De #plr nu cred că e cazul de amintit – ăia au murit politic demult și nu vor reînvia.

Unul din acești oameni hrăniți a fost și Maia Sandu. Cea care îl ataca furibund pe Șor dar care, la un moment dat, s-a oprit în a-i pomeni numele. Asta nu vă amintește cumva situația lui Lupu din 2009 când îl ataca pe Plahotniuc?

Șor aproape că nu a răspuns la atacuri. De două ori s-a iritat la culme, cu cureaua și o dată la conferința de presă. Și a stârnit valuri fără a vorbi mai nimic, doar le-a zis mai „po pațanski”.

Partea proastă este că, atât Maia și colegii ei înțeleg că sar cu sapa la avioane. Mai ales că aici poate avea sens direct atâta timp cât toți știu că Maia a zburat la Doha și pe urmă la Bruxelles cu avionul achitat de Șor.

Și încă ceva, atunci când se vor aduce probe video și foto la toate meet-urile Maiei îi va fi greu să explice de ce nu a anunțat în 2014-2016 cu cine s-a văzut, a discutat și a luat masa or asta nu ți-i a arunca în mine fraze de genul „troll-ul lui Plahotniuc”.

Eu nu-s vasîlică să cânte fraze de genul „la BEM totul va fi bine„.

Tare sper să se pornească, odată și odată, ventilatorul în politica moldavă.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?