fbpx

Cum am donat pentru Banca Genetică a Estoniei

În Estonia statul (a se citi populația țării și guvernarea) are grijă de viitorul națiunii. Ei își învață limba pe care o vorbesc doar circa un milion de oameni. Ei investesc în tehnologii și, neapărat, în sănătate. Tot în Estonia se află unul dintre cele mai bune centre universitare medicale din partea aceasta a Europei. Se află el în Tartu.

Tot în Tartu se află și Banca Genetică a Estoniei. Proiectul a pornit prin 1999 iar ultimul an se bucură de un avânt suplimentar, inclusiv grație programului „Să dăruim 100 de mii de donatori Estoniei”. Programul e legat de centenarul constituirii Estoniei. Totodată acești primii 100 de mii vor primi gratuit analiza genetică.

Ăsta a fost unul dintre principalele motive de ce am donat și eu iar în scurt timp va dona și Mihaela. De fapt ea a fost prima care a auzit de proiect.

Cum a fost procedura:

1. Intri pe site și semnezi digital un contract.
2. Te duci la cel mai apropiat punct și ți se extrage 6 ml de sânge venos.
3. Aștepți rezultatul genetic (circa un an).

E simplu, nu? Și totodată cât de vizionar. Fix ca în Moldova, doar că invers.

Aveți grijă de sănătatea voastră!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?