fbpx

Contrabandă diplomatică din Moldova? Nu, imposibil!

Zilele trecute invitatul lui Vasile Munteanu, la TVR Moldova, a fost ministrul de Externe – Tudor Ulianovschi. L-am rugat pe Vasile, dacă va putea să-i adreseze două întrebări.

Prima a fost legată de contrabanda diplomatică, adică cazurile când, prin intermediul poștei sau coletelor diplomatice se transportă mărfuri care au o finalitate comercială și nu cea diplomatică. Ministrul a făcut ochii mari și a spus că nu știe astfel de cazuri.

Dar ele sunt. Și multe. De asta este preferat transportul maritim când e posibil. Pentru „colete” mai mari. Acest lucru îl știu majoritaeta angajaților în serviciul diplomatic. Da, sunt unii care nu acceptă așa varinte dar mulți le acceptă. Mai ales cei din „sistem”.

Chiar dacă imaginea face referire la țigări, nu ele sunt cele mai traficate produse.

A doua întrebare era despre transparența bugetară a ambasadelor Republicii Moldova. Doar că nu a reușit Vasile s-o adreseze.

Tre să fac o interpelare repetată la Minister să-mi ofere bugetul unor ambasade. Data trecută când am văzut un astfel de document la o ambasadă mi-am pus mâinile în cap. Și l-am șters din calculator.

Acum nu cred că voi mai repeta prostia.

Să fiți sănătoși!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?