fbpx

Motivul reținerii medicului Scarlat // 2000 mii de euro pentru a acoperi cazul unui nou-născut mort :-(

Această însemnare a fost scrisă pe 25 octombrie 2018, atunci când încă nu aveam canal de Telegram și nici cont pe Patreon.

Centrul Național Anticorupție Procuratura Anticorupție a remis un comunicat în care precizează motivele reținerii doctorului Scarlat.

În ceea ce priveşte medicul, acesta se învinuieşte că i-a transmis unui magistrat, prin intermediul asistentului judiciar (ambii reţinuţi în cauza dată), 2000 de euro pentru ca judecătorul să dea o soluţie favorabilă într-un dosar în care medicul avea calitate de învinuit. Dosarul de învinuire a medicului, aflat în gestiunea Procuraturii municipiului Chişinău, se referă la decesul unui nou-născut şi pretinsa neglijenţă a medicului care ar fi condus la moartea copilului. Potrivit actului de învinuire, expertiza medico-legală a demonstrat că există legătura cauzală între decesul copilului şi acţiunile neglijente ale medicului. În apărarea sa, medicul a solicitat o expertiză în comisie care însă a oferit alte concluzii, diferite de primele. Ca să pună punct divergenţelor, părinţii nou-născutului decedat au solicitat, prin intermediul procurorului, o expertiză independentă la Bucureşti, însă solicitările lor nu au fost acceptate de magistrat. Pentru a fi admisă expertiza care l-ar fi disculpat, medicul ar fi recurs la mituirea judecătorului care, în final, a respins atât demersurile procurorului, cât şi a părinţilor copilului decedat.

Aveți grijă de sănătatea voastră!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?