fbpx

blogosfera.md după 10 luni

Au trecut 10 luni de la o mică întâlnire a bloggerilor. La acea întâlnire a apărut ideea creării unui director a blogurilor din Moldova. Nu se ştia dacă merita, dar totuşi a fost creat.

De atunci s-au schimbat multe. Eu m-am căsătorit. Maioul lui Namaşco nu mai este printre „vii”. Ciorici a devenit popular. Fetele prezente la întâlnire (Olga şi Anastasia) sunt la studii în Grecia. Valeriu a creat blogosfera.md.
În acest răstimp Valeriu a investit în blogosfera.md destui bani şi muncă proprie. unul dintre scopurile creării directoriului era monitorizarea activităţii bloggerilor. Care sunt problemele ce îi interesează, despre ce preferă să scrie etc.
Zilele acestea sunt mediatizate 2 noutăţi. Trecerea în „lumea celor drepţi” a lui Mihai Dolgan şi, evident, demisia lui Tarlev.
Bloggerii din RM sunt extrem de previzibili.
Bloggerii scriu despre eveniment, pentru că toţi scriu despre aceasta.
Puţini sunt cei care participă sau sunt martorii evenimentului.
În viziunea mea blogurile sunt un element al jurnalismului, al celui participativ. Consider că bloggerii ar trebui să descrie ceea ce se petrece cu ei în cel puţin 75% din cazuri şi nu doar 1/4 din conţinut. Mi-ar fi mult mai interesant să citesc impresiile unei persoane care l-a văzut astăzi pe Tarlev sau care a fost astăzi la palatul Naţional, decât informaţie preluate din alte surse electronice.
Ar fi interesant să ascult pe cineva care ar face sâmbătă o analiză a unicităţii (cer scuze dacă am greşit în exprimare) conţinutului din blogosfera moldovenească.
Ne vedem sâmbătă la FJŞC.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


7 Comments

  • IonSurdu |

    „Consider că bloggerii ar trebui să descrie ceea ce se petrece cu ei în cel puţin 75% din cazuri şi nu doar 1/4 din conţinut. Mi-ar fi mult mai interesant să citesc impresiile unei persoane care l-a văzut astăzi pe Tarlev sau care a fost astăzi la palatul Naţional, decât informaţie preluate din alte surse electronice.”

    De acord 🙂

  • Alexei Dumitru |

    Nu ma intereseaza demisia lui Tarlev , insa la Palatul National am fost, si am vazut multi tineri care cu adevarat au simtit o pierdere a unui suflet talentat.Nu mai vorbesc de oamenii care au trait o viata in ritmul melodiilor lui Dolgan.Ieri sa aflat toata noaptea in biserica Sf.Teodora de la Sihla. Din cauza ploii multa lume spunea”vedeti! sint lacrimile lui, nu a vrut sa moara omul”.
    Desigur ca nu a vrut sa moara!
    Dar de la spital a fost adus cu luminari in fata casei doar pe vreo doua ore, daca nu gresesc!Pentru a isi lua vecinii ramas bun.
    Ce poate sa se scrie acum,vor insira toti pe foaie lacrimile pure si poate cele fatarnice a celor prezenti.
    Chiar cu vreo saptamina in urma cind Maestrul era inca viu, cei de la Starr Paparazzi
    au scris despre el si familia lui niste o sumedenie de prostii.As vrea sa scriu multe, insa e de ajuns.
    Pentru erou:
    „Milioane si milioane de oameni au murit… milioane si milioane de oameni vor muri. Dar numai moartea mea, e moarte adevarata.”

  • INconstantIN |

    „În viziunea mea blogurile sunt un element al jurnalismului, al celui participativ.”, asta e doar un fel de a vedea blogurile, unul mai mult decat particular, pentru ca varietatea fenomenului de blog, plus numarul mare de bloguri diferite de ceea ce intelegi tu prin blog, iti contrazice definitia:)!

So, what do you think ?