fbpx

Aeroportul Chișinău, comod nu doar pentru maturi dar și pentru copii

Copiii în Republica Moldova, în majoritatea cazurilor, sunt tratați de patronii localurilor publice drept lipsiți de importanță. Scaune pentru copii sunt în maxim zece la sută din localuri. Despre WC-uri amenajate pentru copii și camere pentru copii nici vorbă.

Ieri, cei de la Aeroportul Internațional Chișinău, au făcut o prezentare pentru cei din media a sălilor noi de așteptare. De fapt reamenajarea și extinderea sălii de așteptare de la nivelul superior or cea de la parter este ok de vreun an și ceva sau chiar mai mult. Detalii tehnice puteți citi pe pagina aeroportului. Eu vă voi povesti despre trei lucruri care m-au impresionat și care mă fac să cred că, de azi înainte, copiii se vor simți mult mai bine în aeroportul din Chișinău.

1. WC-ul pentru copii. Am pus video pe facebook, acolo comentariile sunt în plus. Unica ce ar fi de spus că e bine să fie și un recipient pentru șervețele uscate. Petra, de exemplu, se teme de uscătorul cu aer 🙂

2. Camera pentru mamă și copil. Eu nu cred că mai trebuie să mai adaug ceva la fotografiile care urmează. Probabil în aeroporturile străine s-ar găsi și scutece de unică folosință în cameră dar înțeleg că moldovenii le-ar fura imediat, chiar dacă sunt în aeroport:

Îmi cer scuze și aici mamei cu copilul care vroia să intre să hrănească bebe-ul dar jurnaliștii tot filmau camera.

3. Terenul de joacă pentru copii mi s-a părut mic dar înțeleg că acolo copiii nu stau atât de mult ca să se umple. Acolo pe teren sunt niște roboței faini, copii se jucau cu ei. Interesul meu era la jocuri electronice și nu la tobogane și alte variații de gen care-s multe. Cel mai tare mă interesa de ce nu sunt jocuri și pentru maturi. Directorul a spus că, de fapt, 60 la sută din timp se joacă părinții și nu copiii 🙂 Deci tot ok.

Ultima, și cea mai dură lovitură pentru părinți, este înghețata artizanală standul cu care se află chiar lângă terenul de joacă 🙂 Nu cred să reziste copiii la aceste culori și această paletă de gusturi!

Mă grăbeam, nu am gustat înghețata, tre să aflu dacă se vinde în afara aeroportului undeva.

Și încă ceva, ca de final, Petru Jardan a promis că pe 10 septembrie vor inaugura pista a doua a aeroportului. I-am promis că-i pun like la pagină. Să vedem dacă se ține de cuvânt!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?