fbpx

Opinia unui părinte, după un an de studii la „liceul de patru mii de evriși” din Chișinău

Opinia de mai jos aparține Veronicăi Crețu fiica căreia a studiat un an la liceul „Heritage” din Chișinău. Anul de studii 2017-2018 la liceu a costat 4000 de eur.

Unul din autorii acestui blog s-a expus încă în decembrie 2016 despre faptul că liceul are viitor în Chișinău și, totodată, pe 1 septembrie 2017, a avut o opinie mai critică față de faptul că profii au dansat la careu. Acolo în comentariile de pe facebook sunt opinii diferite care, cred eu, merită a fi citite și acum.

Între timp vă las să citiți opinia unui părinte „pățit”:

„Pentru că e luna august și părinții se gândesc mai mult la noul an școlar, aici sunt câteva reflecții despre școală noastră din Chișinău. Heritage a fost un exercițiu extrem de util, constructiv și interesant pentru familia noastră. Pamela, care până a veni la Heritage lipsea practic în fiecare săptămână de la școală, pe motiv că nu vrea să vadă pe X profesor, avea dureri de cap pe fundal psihoemoțional și avea o repulsie totală față de școală per ansamblu (cu toate acestea, fiind o elevă cu reușită foarte bună), la Heritage n-a lipsit decât atunci când a luat o viroză de sezon, iar în vacanțe se plângea că durează prea mult și vrea înapoi la școală. Comunitatea de prieteni care s-a consolidat la Heritage este atât de puternică, încât colegii se văd cu regularitate, rămân peste noapte la petreceri în pijamale, realizează proiecte în comun și țin mult unii la alții. Comunicarea în engleză și multiplele discipline școlare predate în limba engleză au făcut-o mai sigură pe sine, dezvoltându-i competențe de scriere reflexivă în engleză, dar și o dragoste aparte pentru cultura americană sau cea britanică. Heritage i-a oferit copilului nostru oportunitatea de a interacționa cu cadre didactice din diverse țări, culturi, astfel lărgindu-i perspectivele asupra lumii din jur, făcând-o mai empatică și deschisă să accepte diversitatea în moduri noi. Aici a făcut prezentări, a cântat în public, a creat, a gândit, a abordat provocări noi, a crescut! Tot aici, și eu, în calitatea mea de părinte și profesionist, am putut realiza un exercițiu de evaluare a percepției copiilor în ceea ce privește ghidarea în carieră sau ce este cariera în general. Deschiderea cadrelor didactice a permis un dialog extrem de interesant pe marginea acestui subiect. Iar la final de an școlar, Ziua Internațională – un festival al țărilor și a rolurilor asumate de elevi, unde Pamela a jucat rolul Reginei Marii Britanii Elisabeta II, a fost o experiență unică, pe care am trăit-o cu toată familia. Investiția în educația propriilor copii este cea mai bună pe care o poate face un părinte!!!”

Fotografia a fost preluată de pe pagina colegiului și este publică.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?