fbpx

Guvernul lansează programul ”Prima Uniformă Școlară” (PUȘ)

În cadrul ședinței de guvern de astăzi, la inițiativa ministrei lipsei de educație, cultură și cercetare, Monica Babuc, a fost lansat programul guvernamental de dotare a tuturor elevilor moldoveni ”Prima Uniformă Școlară” (PUȘ). Imediat după ședința de guvern a avut loc conferința de presă cu privire la prezentarea programului guvernamental:

Dna Ministru a venit cu susținători din rândul ”societății civile neipocrite”.

Iată principalele prevederi ale acestui program:

1. Statul va oferi un credit preferențial tuturor părinților. Creditul va fi achitat în rate pe parcursul anului de studii. Rata de dobândă a creditului va fi de doar 13 procente lunar.
2. Statul va introduce uniformă unificată de culoare albăstrie. Totodată în piept, la fiecare uniformă, vor fi pictați trei trandafiri.
3. Programul prevede reduceri substanțiale pentru familiile cu mai mulți copii școlarizați. Pentru 2 copii se va oferi o reducere de 2 procente, pentru trei copii – 3 etc. Familiile cu peste 99 de copii sau 99 de cumătri vor fi asigurate cu uniforme gratuit.
4. Fiecare uniformă va fi înmânată personal de către ministra Monica Babuc sau reprezentanții ei din ”societate civilă neipocrită”.

PUȘ este un program care va avea durata minimă de 10 ani dar, la necesitate, va fi prelungit.

Ministra Babuc nu a precizat când școlile vor primi manuale noi sau când vor fi mărite salariile profesorilor!

Hai noroc!

///

Această însemnare este un pamflet și trebuie tratată ca atare. Fotografia nu este colaj.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?