fbpx

Despre floricele, covor de flori și 1 800 000 de lei

A buhnit Internetul. După copacii dați cu var roz la inițiativa unei doamne de la Spații verzi iar cei de acolo sunt în centrul atenției. Doar că acum primarul interimar e învinuit că a cheltuit aproape 2 milioane de lei pentru covorul de flori din scuarul Catedralei.

Hai să mergem pe cifre, din bugetul municipal. Pentru plantarea florilor în anul 2018 sunt preconizate 3 milioane 200 de mii de lei.

Covorul ăsta, instalat pe 5 zile în centru, urmează să fie împărțit prin tot Chișinăul. S-a făcut o ”instalație” din florile care oricum erau planificate spre cumpărare.

Covorul este compus din 200 000 de ghiveciuri.

Un ghiveci costă 9 lei.

În total avem 1 800 000 de lei.

La piața angro de la Trușeni un ghiveci e în jur de 15 lei.

Ieri am văzut mulți lingăi care acum se dau mari și tari prin așa-numita societate civilă, inclusiv cea din domeniul ”jurnalismului moldav” că speculau cu această cifră. Și asta e trist. Tot ei pe urmă vor povesti despre fenomenul fake-news pe când ei singuri îl pornesc.

Hai noroc, aveți grijă de unde vă informați.

Dar dacă nu știți ce să citiți, urmăriți blogul nostru frumos, bun și idiot 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


One Comment

  • Isidor |

    personal imi place ideea mai ales de reutilizare a lor. (is cumparate cu 2 scopuri) Daca ar fi fost cheltuiti doar pt covor probabil era contra.

So, what do you think ?