fbpx

Andrei – ”găină” călcată-n picioare de Maia

Andrei și Maia (pentru cei născuți azi: e vorba de Andrei Năstase, liderul neDA care este proprietatea țopilor, și Maia Sandu, lidera partidului #pas) au o relație grea. O relație grea și impusă de public și de agenda externă. O relație pe care cel mai bine o caracterizează următoarea imagine:

Maia e cu mult peste Andrei în sondaje mereu. În afara faptului când Năstase se adresează la Dodon ca să-l ridice în sondaje.

Maia e mult peste Andrei în alegerea celor care se numesc ”societate civilă”. Și aici nu îmi este nici mie clar de ce dar, probabil, ei îl știu mai bine pe Andrei.

Maia a avut (la prezent nu am idee ce mai are) o echipă mai bună decât cea a lui Andrei Năstase. Poate mai puțin pe online unde au trișat la maxim posibil și aici s-ar putea expune bine Simpals-ul, dar chiar au fost buni.

Maia are, la moment, o poziție mult mai favorabilă în Uniunea Europeană decât Andrei.

Unicul segment pierdut mult de Maia este populația de limbă rusă. Risc să amintesc că Maia așa și nu a fost în Găgăuzia.

Și aici Andrei are o ultimă șansă înainte de Parlamentare – Alegerile municipale din Chișinău. Mai ales că Maia deja a pornit ”artileria grea” de genul ambasade și diferiți politOLOGi și ”experți independenți” ca să convingă publicul că Andrei nu trebuie să se lanseze în campanie. Ei înțeleg că ar putea trece, la moment, ușor în turul doi că tot crește în sondaje pe fundalul scăderii Maiei. Și Maia mai tre să-i mai întoarcă și ”împrumutul de retragere” de la prezidențiale.

Deja este evident că Andrei aspiră mai mult spre Usatîi. Nu din punct de vedere sexual dar exclusiv politic.

Am impresia că Andrei înțelege că în .eu șanse nu mai are.

Dar să își rupă o bucată de putere – are.

Poate.

Să fiți sănătoși!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?