„Приключения итальянцев в (Ш)Орхей” sau Ma(f)ia și PPE

Să începem cu faptul că în ultimii ani tot mai tare și mai tare mă dezamăgesc de deputații/funcționarii europeni. Ieri întrebam pe cineva despre Cristian Dan Preda, care este în bordul European Endowment for Democracy. A fost caracterizat ca un ratat cu care nu mai vorbește nimeni în România. Viitoarea prim-ministră a României, Viorica și cum o mai cheamă, de asemenea este eurodeputat. Și cazuri de ăstea îs multe.

Tot mai mult știrile din Republica Moldova dau titluri de genul ”Un eurodeputat a spus …” Și asta pare așa de vajnic și nujnic ce a spus el până când îți dai seama că, de cele mai multe ori, pentru eurodeputați și cinovnici europeni, lucrul la Burxelles sau Strasbourg este doar o ”pensie” sau ”vacanță” plătită din banii comunității europene.

Zilele trecute la Orhei au fost câțiva eurodeputați. Vreo 5. Cei din Partidul Șor au făcut știri despre vizita acestora. Nimic ieșit din comun pentru cei care mai citesc știrile politice din Republica Moldova. Reprezentanții partidului des pleacă în Europa. A fost și Șor acolo. S-a văzut cu o droaie de deputați. Au fost și eurodeputați prin Moldova.

După asta au urmat știri despre faptul că cei care au venit în Moldova sunt parte a ”Mafiei” din Italia și alte învinuiri. Mâna dreaptă a Maiei Sandu, igor grosu, în general a zis că nu are PPE astfel de deputați. Sărmănelul, în capul lui îs doar scheme de spălare de bani, și nicidecum numele de deputați europeni.

După asta a deputații au ajuns la Bruxelles, unde, între timp, au ajuns bocetele Ma(f)iei Sandu. Au fost chemați la ”covior” și i-au impus să scrie explicație. Ei s-au căit că Șor i-a folosit.

De parcă Șor i-a tras de limbă să spună că Kroll este o companie privată investigațiile căreia nu contează.

De parcă Șor i-a tras de limbă în vară când își declarau public regretul că Șor nu va putea ajunge la Parlamentul European.

etc. etc.

Acum revenim la draga noastră ”presă”, mai ales cea ”BEM” care este mai virgină ca Elena Berkova. Pentru ei, care câteva zile în urmă nu-i știa pe deputații europeni brusc a început să-i citeze din comunicatul PPE.

Și ultima, concluzia. Despre PPE și partidele din Moldova.

Am scris că PPE a dat-o în bară de fiecare dată în Moldova. Prima bară a fost partidul lui roșca. Au avut încredere în ei, i-au făcut membri. Iar după asta, prin 2009, deputații de la PPE veneau în vizită la PLDM, fără să-l anunțe pe roșca. Și roșca se supăra, la fel ca Maia Sandu acum când transmite comnunicate presei. roșca se supăra și înghițea gălușca. Acum în aceeași situație e PLDM care este ignorat în totalitate de PPE și este chemat doar de formă la summit-uri, principala ”dorită” de europeni fiind Maia Sandu.

În ea ei își văd viitorul partener din Moldova.

Și cât de tare vor da în bară europenii, a câta oară, când vor înțelege cât de multă ma(f)ie se ascunde în spatele Maiei Sandu.

Și pot să mă facă ei de o mie de ori ”sursă de dezinformare” dar acele înregistrări audio cu igor grosu demonstrează clar cine sunt ei. Și demonstrează clar că ei nu-s mai curați ca majoritatea partidelor din Moldova.

O zi bună să aveți!

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*