fbpx

Locuitorii din Puhoi merită transport normal // Democrația unui liberast responsabil de transport

De câțiva ani puhoienii (sau cum se mai numesc locuitorii din Puhoi) luptă, uneori la direct, ca să aibă propriul transport.

De ceva timp, responsabil principal pe transport din Moldova este liberastul care a fugit la PDM, Sergiu Bucătaru.

Câteva zile în urmă, la intrarea în sat, iar a avut loc un protest:

Iată cum explică criza transportului o localnică plecată peste hotare care a contribuit la cumpărarea autobuzelor pentru sat:

Problema e ca locuitorii satului Puhoi (aprox. 5700 la număr) majoritatea lucreaza în municipiu Chișinău nu au o rută de autobus proprie. Sunt două microbuse care circula pe ruta Chișinău-Puhoi cu o capacitate minima de locuri, în rest calatorii sunt nevoiti sa circule cu rutele tranzit care în orele de virf sunt arhipline. Aceasta problema exista de mai bine de 10 ani. Dl primar Petru Frunze in al doilea mandat a hotarit sa solutioneze aceasta problema. S-au deschis rute pentru Puhoi de catre un agent economic din localitate care special a cumparat două autocare confortabile si a micsorat si pretul biletului (de la 15 la 10 lei), dar agentii economici care tranziteaza localitatea au fost nemultumiti si au incercat de fapt si lea reusit sistarea activitatii rutei de autobus Puhoi-Chișinău.

Ca să nu existe dilema ca a fost implicat un agent transportator nou, s-a decis colectarea banilor binevol si de comun acord de la locuitori si de la cetatenii plecati peste hotare pentru procurarea altor autocare, care sunt bunul primarie și al locuitorilo și s-a deschis legal din nou ruta care a circulat foarte putin, primaria fiin atacata in judecata de catre agentii transportatori tranzit si rutele au fost anulate. La adunare satului sa luat decizia ca autocarele cumparate sa lucreze la comanda (cererea a fost semnata de peste 1500 de locuitori care se deplaseaza zilnic sau aproape zilnic la servici sau in interese personale), dar si asa cei care tranziteaza localitatea au fost deranjati ca le-au scazut veniturile si aici a intervenit ANTA care facut tot posibilul si imposibilul (au sucit legea în asa fel sa le iasa lor ca tot de acolo se hranesc) si au ridicat placutele de imatriculare. Locuitorii au fost lipsiti de a se deplasa in conditii umane în autobusele procurate din banii lor.

Primarul Frunze nu este cheie de la biserică, este un corupt și asta o demonstrează cadrele video.

Dar asta nicidecum nu-i permite lui Bucătaru, care tot umblă și luptă cu taximetriștii pe la aeroport să neglijeze doleanțele a circa 5700 de săteni care vor să se deplaseze în condiții normale spre Chișinău.

Asta nu-i vama Leușeni, prin care trece ca vântul. Aici trebuie să mai și dea răspunsuri chiar dacă crede că-i protejat de Partidul Democrat.

Și, faptul că nu poate vorbi normal nici măcar româna, nu-l scutește de la răspuns.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?