fbpx

De ce-n Orhei se poate da-n Chișinău – nu?

Nice titlu, plătit de Shor, da? 🙂 Asta special pentru cei care văd peste tot masoni și mâna Moscovei.

Deci, ieri noaptea la Orhei se reparau drumuri. Oamenii s-au și lăudat pe site-ul primăriei. Repet, ieri noaptea, la Orhei, se reparau drumuri.

Oamenii au termeni de realizare și, totodată, trebuie să reușească până la iarnă ca să repare drumul ca oamenii să intre în zăpadă, dacă va fi, pe drum bun.

Istoria nu-i despre asta, întrebările sunt despre altceva.

De 3 ani de când sunt în Tallinn drumurile se repară foarte punctual. Au venit, au luat stratul de asfalt, au mai aranjat lucrurile, au turnat asfalt nou, au nivelat, au aplicat marcajul și au plecat. Cam așa am văzut vara asta în Satu Mare atunci când seara târziu am ieșit să cinăm. Se repara strada în timp ce am mers spre restaurant. Când veneam înapoi deja se aplica marcajul.

Și drumurile, peste tot, iată deja și la Orhei, nu se repară calea-valea timp de 10 luni de zile sau, cum e cazul bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău, timp de 3 ani.

Cei din cadrul serviciului rutier fac bani nebuni. Salariile sunt la fel – mari. De ce oare nu se repară drumurile în Chișinău noaptea? Credeți că nu este dorință? Nu prea cred, mai ales în cazul când drumurile se cârpesc vara. Sunt sigur că majoritatea celor care repară ar vrea să lucreze noaptea decât în înădușeala de la Chișinău.

Da, prost e administrarea orașului. Dar, vouă vă place de o astfel de administrare. Anume de asta duminică la alegeri îl alegeți pe Chirtoacă.

Sper măcar în 2019 să gândiți. Un pic. Și să alegeți un gospodar dar nu … vorbe-n vânt.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?