Când va fi rechemată Ambasadoarea Moldovei în Estonia?

Zilele trecute Guvernul a rechemat câțiva ambasadori. Am făcut live pe facebook despre asta.

Eu așteptam să fie rechemată și ambasadoarea Republicii Moldova în Estonia. Pentru că, în opinia mea, nu-și face treaba de ambasadoare.

Eu vă voi povesti două cazuri.

Primul se referă la comunicarea ambasadei cu moldovenii din Estonia. Săptămâna trecută, vineri, la ambasadă s-au împărțit Abecedare pentru copii cu semne de carte semnate de Pavel Filip. Nu am primit niciun mail de la ambasadă cu privire la eveniment. M-a sunat un cunoscut și mi-a spus despre eveniment. Dar care nu are nicio funcție în ambasadă.

Al doilea eveniment se referă la nemijlocit activitatea ambasadei. Două săptămâni în urmă a avut loc Tallinn Food Fair. În cadrul acesteia ambasada a organizat ”Un eveniment de prezentare şi degustare a fructelor, vinurilor şi produselor moldoveneşti, la care au fost prezenţi mai mulţi oameni de afaceri, companii importatoare şi distribuitoare de băuturi alcoolice, Camerei de Comerţ şi Industrie din Estonia, precum şi reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Rurale al Estoniei, a fost organizat de către Ambasadă în contextul participării companiilor producătoare din Republica Moldova la cea de-a 25-a ediţie aniversară a Expoziţiei Internaţionale de produse agroalimentare TallinnFoodFair 2017, desfăşurată la Tallinn în perioada 25-27 octombrie curent.” Puteți vedea pe facebook singuri ce și cum.

La eveniment nu a fost nicio companie importatoare și distribuitoare de băuturi alcoolice. Niciun om de afaceri. Nimeni care ar putea ajuta în distribuirea produselor moldovenești pe piața din Estonia.

În loc de concluzie.

Am impresia că ambasadoarea uită că este plătită din bugetul de stat. Toate cheltuielile ei, care nu-s mici deloc, sunt achitate de cetățenii Republicii Moldova pe care-i reprezintă. Fix așa cum, de exemplu, unii cetățeni din Republica Moldova sunt reprezentate de același Marian Lupu în Parlamentul Republicii Moldova.

Dacă i-a fost greu să scrie un mail pentru a invita poate lenevi în Moldova. Dacă minciunește pe facebook poate, la fel, să o facă în Moldova. Mai ales că, sunt sigur, la Ministerul Economiei prietenii ei îi vor găsi loc.

O zi bună să aveți și, nu uitați, ei sunt plătiți din banii voștri.

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*