#fakenews LIDL nu vine în Moldova în 2018

Aș vrea să încep însemnarea cu mici laude pentru fetele de la tv8.md: Îmi place ce fac și scriu interesant chiar dacă sunt impuse să mai bage și politica TV-ului de care depind. Intru de cel puțin două ori pe zi pe site-ul lor ca să mai văd ce au scris. De multe ori găsesc ceva interesant și util. Keep writing!

Ieri seara ele au preluat o ”știre” cu privire la venirea LIDL în Moldova. În timp ce o citeam mi-a atras atenția un mic detaliu și anume: ”Potrivit unui om de afaceri, care este inclus în procesul de negociere, acum se discută posibilitatea de a cumpăra lanțul de supermarkete Linella. În Moldova sunt șapte mari lanțuri de magazine pe piața de comerț cu amănuntul: Unimarket (42 de magazine), Linella (39 de magazine) …”

De un an și jumătate urmăresc ”epopeea” venirii LIDL în Estonia și, am înțeles demult, că ei nu prea cumpără rețele locale. Plus, Unimearket și Linella au același proprietar.

Totodată LIDL în Moldova dacă ar veni ar deschide maxim trei magazine. două în Chișinău și unul la Bălți. Nu mai mult. Vedeți și singuri câte magazine au prin România. Și acolo puterea de cumpărare e mai mare.

Fetele de la TV8 au preluat știrea de pe actualitati.md. Motivul lansării știrii de site-ul socialist devine evidentă după citirea ei. Acolo ei îi beștelesc pe cei de la Kaufland pe care îi urăsc. Îi urăsc cu bani pentru că le plătește proprietarul de la Nr1 care înțelege că venirea Kaufland pe piață îi strică veniturile.

Dacă și va veni LIDL în Moldova asta nu va fi mai devreme de 2019. Plus că, nu prea cred că nemții au chef să se extindă în afara spațiului comunitar.

Aveți grijă ce citiți și verificați informația. Mai ales când citiți acest blog.

Comentarii

comentarii

One Comment

  1. Lidl cumpara retele locale. In Romania a venit prin cumpararea retelei plus discount, care avea 107 magazine. Acum lidl are peste 200. Scrie chiar pe site ul lor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*