fbpx

roșca … filat … năstase: istoria de succes a PPE în Moldova

Așa arată ”istoria de succes” a Partidului Popular European în Republica Moldova:

Între trecut și viitor sunt iurie roșca, Vlad Filat și Andrei Năstase. PPCD, PLDM și neDA.

iurie roșca

Partidul lui roșca, PPCD, a aderat la Partidul Popular European în anul 2005. O confirmă un screen de pe vechiul site al celor de la PPE:

Participant permament al congresurilor PPE, iurie roșca era astfel caracterizat, pe 23 noiembrie 2008, de către actualul președinte, Joseph Daul: „Cât despre bunul meu prieten Iurie Roşca, noi îi dorim să devină marele favorit pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova.”

Fix aceste cântece îi cânta Daul și altul favorit. Celui care, la fel ca și roșca, în anul 2005 a votat pentru voronin – președinte al Republicii Moldova.

Vlad Filat

Noul favorit al celor de la PPE a apărut pe scena vizibilității europenilor în 2009. Deja în 2010, președintele de atunci al PPE, Wilfried Martens, vine în Republica Moldova. Vine și îl susține nu pe roșca care era membru al PPE, dar pe Filat care abia depuse cererea de aderare. roșca a făcut bulbuci la gură atunci.

În 2013 Daul este ales președinte. Filat găsește foarte rapid limbă comună cu el iar în noiembrie 2014 președintele PPE vine în Moldova să-și susțină favoritul:

Peste un an Filat este reținut și la moment se află în închisoare. Astfel se termină și a doua poveste oficială de ”succes” a PPE.

După Filat s-ar putea povesti despre povestea ”neoficială” pre nume Maia Sandu. Dar o lăsăm într-o parte. O știu toți și așa. Trecem la partea oficială.

Andrei Năstase

Vinerea trecută liderul partidului neDA, Andrei Năstase a anunțat pe facebook că partidul pe care-l reprezintă a depus cerere oficială de aderare la Partidul Popular European.

Încă o istorie care, mai mult ca sigur, va fi un ”succes” fulminant. Nu poți aștepta altceva de la un descendent al țopilor. Om pentru care idealul politic este Vlad Filat și care disconsideră femeile.

Le propun la cei de la EPP să se pregătească pentru un nou ”cap de asfalt” în Republica Moldova.

O săptămână reușită să aveți!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?