Despre audiențe și cititori sau ”TV8 e mai jos ca TV7 și agora/unimedia au ieșit de pe trafic.md”

Media este de neînchipuit fără cititori. Chiar și acest blog nu ar fi fost posibil fără voi, cei mai frumoși și deștepți cititori vorbitori de limbă română. Da, voi sunteți puțini dar, în mod cert, sunteți cei mai buni.

Presa moldovenească, am impresia uneori, are alte idei despre media. Pentru ei contează exclusiv resursele financiare și mai puțin cine-i citește.

Ultimul caz care a ajuns la urechea mea zilele ăstea (a se citi ”a ajuns în chat-ul meu secret din Telegram”) este despre faptul că TV8, televiziune lansată chipurile pe bani europeni și căreia CCA nu vrea să-i dea licența TV7, e în scădere liberă și e mult sub TV7. Și dacă, în cazul salariilor (blogul nostru au scris că nu li s-au dat salariile la TV7 iar la câteva ore după publicare s-au lichidat restanțele) asta nu e atât de ușor de recuperat or numărul privitorilor scade pe zi ce trece. Ca să nu ziceți că scriu doar de rău de ei pot să vă spun că intru tot mai des pe tv8.md. Operativ lucrează fetele de acolo (am impresia că-s doar fete la site).

Cel puțin sigur tv8 sunt mult peste unimedia.md în ceea ce privește informarea. Ăștia de la unimedia, împreună cu foștii proprietari care acum dezvoltă agora, au ieșit de pe trafic.md. Dacă la datele cu rating-ul TV8 vs TV7 va trebui să mă credeți pe cuvânt atunci aici e simplu de verificat. Intrați pe trafic.md și căutați rapoartele unimedia sau agora pe septembrie. Nu-s. Pe iulie încă sunt. Adică încă erau în rotație și calcul.

Mie soluțiile ăstea cu plată îmi par un pic stranii. Mai ales că este metrica.md. De exemplu Analytics-ul meu este pe metrica și eu nu mă rușinez de cei 13 (treisprezece) cititori pe care-i am zilnic aici pe blog.

Ce caută Ion Terguță în loc de imaginea TV8 în postare? El e tare de treabă ciuvac și eu aș fi privit o emisiune de-a lui la TV8.

Comentarii

comentarii

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*