fbpx

Parlamentul European, Șor, Maia, miliard.

Faină zi de vineri pe rețelele sociale moldave (evit deja să spun Republica Moldova pentru că acolo totu-i diferit, în offline). După ce, de dimineață, s-a discutat despre descinderea CNA la Ministerul Finanțelor s-a trecut la fotografia dată, share-uită cu comentarii care mai de care:

Cei doi necunoscuți alături de Șor sunt europarlamentarii italieni Fulvio Martusciello și Alberto Cirio. Ei fac parte din Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat) ai Parlamentului European.

Același grup în care a încercat să ajungă Leancă dar nu a reușit grație vorbelor scoase de foștii colegi de partid. Același grup în care Maia Sandu și mayașii se tot laudă că au ajuns. Același grup parlamentar în care vor să ajungă neDAiștii.

Revenim la Șor. Partea tristă pentru Maia și restul plătiți de Ablyazov, este că Șor s-a văzut acolo cu mai mulți ciuvași vajniși și nujniși. Lista o puteți vedea pe site. Acolo-s președinți de comisii, vreo doi vicepreședinți inclusiv prim-vicepreședinta Parlamentului European. Români nu prea am văzut pe acolo. Inclusiv de-acei care roiesc prin jurul Maiei Sandu când apare pe acolo.

Citat din comunicat: ”… Ilan ŞOR s-a întâlnit cu peste 20 de deputați ai Parlamentului European … care au manifestat un interes deosebit în discuțiile axate pe așa numitul caz al „Furtului Miliardului”.” Omul s-a dus să explică, să arate, să povestească.

Probabil a povestit despre Filat. Probabil a povestit, altfel decât scria consilierul Maiei Sandu, Dumitru Alaiba, despre Banca de Economii. Dacă ați intrat pe site-ul original al comunicatului vedeți că oamenii știau cu cine se văd. Acolo deputatul polonez Buzek citește din cartea de vizită.

Dacă-i credeți proști sau puțin informați pe deputații europeni, greșiți amarnic. Ei știu ce fac și unde se duc și, mai ales, cu cine se văd.

Și, încă ceva, dacă credeți că Maia nu știa din ce bani este remunerat Grosu și echipa de la Ministerul Educației care se bocea de lipsa acută a banilor, greșiți amarnic. La fel ca și Grosu (care a povestit cu lux de amănunte cum se ”legalizează” banii) care a primit bani de la același Șor, la fel și Maia știa de unde vin banii pentru salariile în plic ale lui Grosu și campașca.

Șiniva ari problemi 🙂

Hai noroc, nu uitați că mâine-i Ziua Vinului!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • eugen |

    ”Îl voi convoca pe europarlamentarul [Fulvio] Martusciello săptămâna viitoare la o întîlnire la care să dea explicații referitoare la acțiunile sale”

    Am râs.

  • Alexandru |

    Cam puține concluzii… A mai avut și Plahotniuc întâlniri cu nușce senatori sau congresmeni în SUA, și ce folos? Pentru bani poți organiza intâlniri cu oricine. A fost parcă și Barosso într-o vizită particulară în Moldova…
    Un lucru este cert: moldovenii au de suferit din cauza creșterii prețurilor -> scăderii nivelului de viață inclusiv din cauza acestui baronaș de la Orhei. Iar tu, nu știu din ce motive, încerci să-l tot scoți în lumină bună.
    Desigur e posibil ca eu să nu știu ceva ce știi tu, dar indiferent de cine ar fi beneficiarii furtului de miliarde de lei, Șor a fost unul din participanții direcți.

So, what do you think ?