fbpx

Despre CCA, licența TV8 și ”solidaritatea jurnalistică”

Disclaimer:
Aș numi CCA un Club de Curve și Amante dar prezența dlui Colesnic mă face să mă abțin de la afirma asta.

––

Știrea propriu-zisă:
Ieri cei de la Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) au amânat cererea de cesionare a licenței de la Analitic Media Group (AMG) către un ONG de jurnaliști. Motivul invocat este o datoria a celor de la AMG către o companie. Datoria e de circa un milion de lei (conform media-azi.md).

––

Cei de la TV8, prin intermediul avocatului Panțîru, declară că membrii CCA și-au depășit atribuțiile. Posibil e așa. Doar că cei de la CCA sunt cunoscuți de mulți ani ca fiind la cheremul puterii. Eu despre CCA prima dată am scris în 2010. Pe urmă au mai fost câteva însemnări despre cât de curvari și sugari îs ei. Cei din presa ”independentă” între 2009 și 2014 nu au criticat CCA. Pentru că nu aveau voie.

Totodată cei de la TV8 invocă faptul că în cazul lipsei licenței nu vor veni granturile din Europa. Eu nu prea înțeleg cum au venit ele până acum și de ce o pătrime din acțiuni rămân oricum la Lucinschi. Dar asta, în cazul dat, mai puțin contează.

Contează, în opinia mea altceva, și anume lipsa solidarității jurnalistice.

JurnalTV este un post deținut de ”opoziția” reprezentată de Țopi. Nu au zis nimic de cazul de la CCA al celor de la TV8. Asta deși au făcut un reportaj despre ședința CCA. Dar despre faptul că CCA l-a trimis la plimbare pe Andrei Năstase.

ProTV le este în cot de CCA la general. Asta deși prin 2007 dacă nu greșesc cei de la Consiliu mai nu le-au luat licența la insistența lui iurie roșca (ironia sorții, fosta soție a lui roșca este directoare actuală Analitic Media Group).

Cei de la N4 și TVC21 nu au zis niciun cuvânt. Ca și cei de la GMG care au tăcut chitic despre CCA.

TVR Moldova la fel nu a zis nimic despre ”suferința” colegilor de breaslă.

Din presa online am văzut știri la agora, unimedia, media azi și balegamaker. Același gazăt de zgardă nu a scris nimic despre acest caz …
––

Pe data de 3 mai se sărbătorește Ziua Libertății Presei. Cei din Moldova anul ăsta au fost în fața parlamentului. Predominant ”presa din opoziție”. Iată de exemplu cum un fost bursier al lui Filat, Vitalie Călugăreanu, dă mâna cu Andrian Candu:

Toți au fost acolo. S-au salutat. Au scandat. Împreună. Doar că … fără folos pentru breaslă dar cu folos pentru ”organizațiile de media” care au mai putut scoate ceva rublișoare din finanțatori.

Unire moldoveni.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?