fbpx

Transparența americană arată cum e finanțată, prin alde Artur Gurău, Maia Sandu

Țineți minte ce scandal s-a pornit când ”s-a aflat” (deși se știa demult) faptul că cei care l-au consiliat pe Filat și Leancă erau plătiți din bani europeni și americani? Mayașii și neDAiștii au făcut un scandal pe facebook de porporțiile miilor de sirieni. Asta mai ales că o parte din echipa celor de la Maia Sandu, de exemplu, au fost parte a acestor finanțări, inclusiv Dumitru Alaiba care tot cânta că la BEM totul va fi bine 🙂

Din raportul NED la care a făcut ieri referire contracandidatul Maiei Sandu din alegeri, sunt interesante, pentru mine două momente:

1. Finanțarea de 36.700 de USD a pman.md
2. Finanțarea de 77 mii de USD a celor de la balegamaker.md

Vedeți și singuri descrierea pentru ce s-au dat banii. Vă propun să intrați pe pman.md și să vedeți cum au fost cheltuiți banii 🙂 Artur Gurău, băiat bravo, a parazitat pe ideea hashtag-ului #pman, lansat de Vitalie Eșanu pe 7 aprilie 2009 și a făcut ruble pe asta, ca de obicei. Partea funny este că Artur a fost, și este, responsabilul principal de online în cadrul partidului mayas. Asta chiar dacă el nu o recunoaște asta.

Mie chiar îmi e interesant cum mai motivează ei la cei de peste hotare să cheltuie bani pe el atâta timp cât nu face mai nimic. Dar asta nu-i treaba mea, să se clarifice el singur. Eu jă-s idiot în opinia lui 🙂 Dacă tot va citi, sper că-i place titlul imaginii, sper că SEO e făcut corect.

Partea cu balegamaker, cunoscută cu nick-ul newsmaker e și mai tristă. 77 de mii de usd pe un site care dezinformează și nici măcar nu-și cere scuze e trist. Și nu ar fi atât de trist dacă ar dezinforma în zona galbenă, dar dezinformează pe teme sensibile gen #transnistria. Și încă și pune în lumină negativă, fără motiv, Marea Britanie.

E bună transparența asta a americanilor. Grație ei aflăm cât mai cheltuie așa-numită ”societate civilă” din Moldova și cât costă serviciile acestora pentru americani. Așa înțelegem nu doar noi dar și cititorii cum se finanțează, de fapt, din exterior partidele. Și nu contează dacă banii vin din .ru sau .eu sau .us. Banii vin, altfel, dar vin.

Și mulți bani.

p.s. Faceți dragoste dar nu război.

Later add: Eu nu am nicio întrebare la banii oferiți organizațiilor gen PromoLex. Îmi plac ei mie, chiar dacă se mai abat uneori 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


3 Comments

  • Victor |

    Da cum primeşte banii Maia Sandu. Voi o propoziţie scrieţi, şi tot manipulare şi minciună se primeşte. Da’ ceea ce primiţi de la Plaha pentru toate kîkaturile, tot granturi se numesc?

So, what do you think ?