fbpx

Pavel Filip și Petro Poroșenco au deschis punctul de trecere comun al frontierei de la Cuciurgan // Visul lui Filat realizat de PD :-)

În octombrie 2016 a apărut pe site-urile de știri noutate că la Cuciurgan se va deschide un punct de trecere comun al frontierei. Astăzi Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și Președintele Ucrainei, Petro Poroșenco, au deschis acest punct de trecere comun al frontierei.

9 luni pentru a realiza un proiect care părea atâte de îndepărtat în toți acești ani. Problema, pentru cei care nu știu, este că o parte de drum de la Chișinău spre Cuciurgan trece prin regiunea condusă de proxenetul krasnoseliskii, adică #transnistria.

Dimineață pomeneam despre relația specială a lui șevciuc cu Filat. Umblau pe la concerte împreună, au fost în trei (cu Nina) în Germania, tot în trei (deja cu mitropolitul vladimir) pe Athos. Dar așa și nu s-a realizat niciun pas înainte în relația dintre Chișinău și secesioniștii de la Tiraspol.

Au ajuns la putere prietenii lui Filat din PD (risc să vă amintesc că anume din Partidul Democrat a plecat Filat în 2007 după ce nu a fost ales Primar de Chișinău) și încep a face pași concreți prin care, direct sau indirect sfidează puterea ilegală de la Tirapol.

Eu am încercat să înțeleg totuși care este opinia concretă a Maiei Sandu sau a lui Andrei Năstase cu privire la relația prietenului lor închis în 13 cu șevciuc dar așa și nu am înțeles-o. În afară de un comunicat sec despre șevciuc nu am văzut nimic. Niciun cuvânt în care ar condamna acea relație păguboasă a colegului de partid (în cazul Maiei Sandu) sau a colegului de privatizări (în cazul lui Andrei Năstase) cu jenecika.

Între timp azi Filip și Poroșenco au anunțat că încă cel puțin trei puncte vamale vor intră în vizor și vor fi revitalizate.

Momentul funny al întâlnirii a fost când traducătoarea a cam încurcat spusele lui Filip și Poroșenco a fost nevoit să traducă ceea ce a spus Premierul Moldovei ?

Sursă foto: www.president.gov.ua

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?