fbpx

Moldovenii sădesc copaci: Inițiativele verde.md (Simpals) și #miliontreesmoldova (Ruslan Cojocaru și prietenii)

Moldova ar muri demult dacă nu ar fi câțiva nebuni care s-o facă mai frumoasă și să o resusciteze. Aici aș putea să-i pomenesc pe frații Luchianov (etCetera), Cristina Frolov (Castel Mimi), băeții de la simpals cu proiectele de sport, cei de la Tucano care exportă deja franșiza și mai sunt.

Despre vin am scris mult pe blog, azi voi scrie despre ultimii doi pomeniți.

Săptămâna trecută cei de la simpals au lansat inițiativa Mai verde.md. Inițiativa este adresată tuturor celor care ar își doresc să înverzească Chișinăul. Băieții de la Simpals, împreună cu cei de la Spații Verzi, Dendrariu și Grădina Botanică, au analizat copacii care ar putea fi sădiți în Chișinău și locațiile pentru aceștia. Astfel oricine poate intra pe site și achita prețul sădirii unui anumit tip de puiet într-o anumită zonă pe care o dorește. Sădirea va avea loc toamna și primăvara, în cadrul unor evenimente publice. Fiecare puiet va avea pe el o plăcuță cu numele celui care l-a sădit.

O idee foarte bună, mai ales pentru chișinăuieni sau cei care-s plecați dar vor să facă un bine Chișinăului. Fain să ieși la plimbare și să-ți vezi copacul/copacii pe care l-ai (i-ai) sădit! Eu aș sădi la Bălți un copac. Sper Roman Știrbu să ducă și la Bălți proiectul, oricum balabolul nu face nimic acolo (la fel ca și Harry Potter de fapt).

Despre al doilea proiect am aflat de pe Instagramul lui Ruslan Cojocaru:

Inițiativa se numește #miliontreesmoldova și, spre deosebire de cea de la verde.md, își propune să se focuseze pe plantări masive de copaci în afara orașului, cu implicarea, în mod prioritar, a companiilor și instituțiilor. Prietenii lui Ruslan Cojocaru au experiență de plantări de 5 și 7 hectare de pădure în Tohatin și Colonița.

Anul ăsta își propun să planteze 20 de hectare de pădure.

Ambele inițiative merită a fi lăudate și promovate. Mai ales că se completează reciproc.

Succes echipelor!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?