fbpx

Plahotniuc s-a văzut cu business-ul. Primarul de Stăuceni prima jertfă?

Ieri, pe la 17, Plahotniuc, Filip și câțiva miniștri (aproape toți din cei ce-au mai rămas prin Guvern) au fost la o întâlnire cu business-ul. Un fel de offline cum îi spunem noi. La Casa Sărbătorii de la Moldexpo. Întâlnirea a avut loc sub egida Asociației Oamenilor de Afaceri din Moldova al cărei președinte e Plahotniuc. Detalii tehnice și laude puteți citi direct pe site-ul asociației.

Acolo Plahotniuc a zis mai multe lucruri despre care ar trebui să scrie presa. Dar, reieșind din situația că presa nu are insideri nici în business eu vă enumăr câteva teze expuse de președintele țării, oops, a Partidului Democrat.

1. Nafik Poliția Economică.
2. CNA se va ocupa doar de anticoruție și se va băga în business doar când au tangență cu cazurile de corupție.
3. Direcția de contraspionaj economic din SIS – desființată.
4. Lupta cu raiderii/escrocii ridicată la cel mai înalt nivel.

Cam asta ne-au transmis insiderii noștri din teze.

Partea cea mai faină a fost la întrebări/răspunsuri acolo unde un caz mi s-a părut mai interesant și l-am relatat ieri pe facebook fără să aștept să scriu pe blog.

Dacă pe scurt (și aici citez sora fondatoarei care a comentat pe facebook) cazul e următorul:

Primarul de Stăuceni încearcă să împiedice construcția unei fabrici noi (capital privat autohton), unde vor fi anjagați în jur de 100 de persoane. Investiția se ridică în jur la 2 milionane de euro. Acest individ intimidează o companie care este lider național în fabricarea echipamentului din oțel inoxidabil, 80% din productie fiind exportată. Compania cu același succes ar fi putut să-si mute producerea în Slovenia. Dar vrem să facem ceva ACASĂ. Atitudinea primarului e jenantă.

Situația a fost descrisă la întâlnire de administratorul companiei care a mai adăugat și faptul că directorul mai că își pune numele pe grădinița și școala din comună. Despre grădiniță va fi o însemnare aparte, probabil luni.

Iată fotografiile locației unde se vrea construită fabrica.

Iată cum trebuie să arate fabrica:

Iată ce fac acești oameni care, prima mare comandă, conform administratorului care a vorbit ieri în fața lui Plahotniuc, au făcut-o pentru Global Business Centru:

Întrebarea de final:

Ce va fi cu Primarul de Stăuceni? Ce va face PD (a se citi Plahotniuc) cu el și cum îl vor pedepsi pentru ceea ce face / nu face în localitatea pe care o conduce.

Oare vom avea parte de o demisie ”de onoare”?

Jos Țarioșii, sus managerii! (Dacă PD preia sloganul rog să-mi dea un comp nou că MacBook-ul meu a murit)

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?