fbpx

Da, în Moldova amenzile sunt prea mici, mai ales pentru șoferi iresponsabilli

Un cunoscut a revenit în Moldova într-o vacanță după vreo 8 ani. Îl întreb de dimineață cum îi pare Moldova. Îmi zice că-i strașnic. Îl întreb ce anume e strașnic, oamenii sau Moldova. A răspuns scurt ”șoferii”.

Opinia mea rămâne neschimbată, mai ales după ce am venit în Estonia. Republica Moldova are nevoie de amenzi mai mari. Mai ales în ce privește securitatea. Și nu doar pe drum.

În Estonia dacă ești prins repetat băut la volan (băut înseamnă chiar și un pic de alcool în sânge, în Estonia doza permisă e 0.00 promille) ți se confiscă mașina. Acum pe un site de licitații online cei de la Poliție vând mașinile. Dacă vreți, puteți cumpăra ușor una.

Zilele acestea s-au pornit discuțiile despre scaune pentru copii. Ele trebuiesc impuse prin lege. Să înțeleagă moldovenii că ele sunt parte a mașinii și nu un moft. Deși, la moldoveni le e în cot de copii lor. Ei îi corcolesc doar de ochii lumii, de foarte multe ori. Ați văzut și singur cum ducea fata Mânzat, și asta e normal pentru VIP-uri. Dar să fi plătit o amendă de vreo 5 mii de lei, se mai gândea un pic.

Și amenzile în alte domenii ar fi bine să crească.

Amenda nu este o taxă obligatorie la stat, amenda este o sancțiune pentru încălcarea legii.

O zi bună să aveți.

Sursă foto: ziarulnational.md

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?