fbpx

Avioanele Fly One au interdicție să zboare în Europa? Când vor rămâne fără licență?

Probabil fiecare din voi ați auzit ultima vreme ”jalobe” pe cei de la Fly One.

– Checkin aiurea. Au băgat plată și nu-l poți face online.
– Veșnice întârzieri.
– Avioane vechi.

Azi s-a întâmplat că avionul operat de cei de la Fly One care a luat calea din Heraklion spre Chișinău din cauza unei defecțiuni tehnice a fost nevoit să se întoarcă pe Creta, făcând înainte de asta câteva cercuri deasupra mării și speriind de-a binelea pasagerii.

//// Update venit de la un pasager al rutei de azi:

Salut, sunt unul din cei peste 170 de persoane blocate pe insula Creta, am citit articolul tau, și aș avea mai multe de adăugat din experiența de azi : 

1. Piloții și stewarzii sunt și ei de origine armeană, vb doar rusă.

2. Timp de 7 ore după prima incercare de zbor nu a comunicat nimeni cu noi, nemaivorbind de lipsa acordării unei reacții oficiale la ceea ce s-a intimplat cu avionul.

3. După 7 ore de așteptare în aeroport la o temperatura de peste 40 grade afara, au venit în fața noastră doar stewardesele, și nu piloții cum ar fi normal, și ne-au comunicat că nu au legătură cu compania și că nu cunosc nimic.

4. Aproximativ după 11 ore după primul check-in, nu s-a propus sa mergem la un hotel de prin preajma, fara a ne informa despre cum vor evolua în continuare lucrurile.

5. Practic suntem captivi într-o țară străină, fara a avea cea mai vagă ideie cînd vom reveni acasă.

5. Despre emoțiile pasagerilor nu cred că e cazul să mai povestesc.

Cam atât pe moment….

////

Update 2:

Video de la bordul aeronavei

///

Surse bine informate îmi zic că avioanele celor de la Fly One au interdicție în Europa. Anume din această cauză cursele europene sunt deservite exclusiv de avioane cu înregistrare în Armenia ca, de altfel, și avionul care acum e pe Creta:

Acest fapt poate fi verificat ușor pe FlightRadar. Tot acolo se poate vedea că o serie de rute sunt operate de ”Atlantis European Airways”. O companie armeană.

Conform aceleași surse cei de la Airbus cer retragerea licenței de operare a Fly One. Motivul: ”Exploatarea unei nave care a trecut de termenul ”D”check”. Eu înțeleg că asta-i tare rău. Un fel de testare tehnică generală și foarte importantă. Simt că specialiștii se vor expune.

Acum întrebarea principală: De ce Fly One mai are licență?
Răspunsul îl știți și singuri: Cebotari e proprietar. Ministru al Justiției în Moldova, dacă ceva.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


5 Comments

  • Sergiu |

    Renata Lazar: Ei da ???!!! Si daca se pune telefonul la „fly mode”?! se transforma intr-o simpla camera nu ?!!

  • Andrei |

    Companie buna. Avioane bine. Articolul scris la comanda. Am stat acuma cu avionul Fly one armenesc, c și de multe ori. Totul e ok.

  • Gianni |

    “Draga” Eugen,

    ce borsh ai facut….condimentant cu o gramada de inexactitati si prejudecati…

    Daca te uiti pe flightradar macar fii atent!!!

    Ai putea sa afli cam easy si fara mult efort ca fraza asta “Surse bine informate îmi zic că avioanele celor de la Fly One au interdicție în Europa” e o prostia foarte mare. (Verifica mai bine sursele tale)

    Eu zbor des cu Fly One si sunt foarte multumit. O singura data am avut o retinere (ceatza) si comportamentul companiei a fost unul exemplar. Pt zborurile mele in MD nu as schimba Fly One cu nici o alta companie.

    De la crew la pret, de la avioane la on-board services…tot e la un nivel foarte si foarte bun, mai ales pt o companie tinera ca Fly One.

    Hai fii serios, “Draga” Eugen, daca nu stii cel putin notiunile de baza din acest sector nu rata sansa sa…taci.

    Iti doresc o zi frumoasa in continuare!

  • Ion |

    Daca aveau interdictie nu zburau, cei care zic asa minciuni ascund ginduri relè si invidie pentru succesul altora. Oricum sunt sigur ca majoritatea mofturosilor care se pling vor folosi avioanele acestei companii si in viitor. Urez bafta si spor la munca tuturor color ce contribuie la dezvoltarea aviatiei in Rep.Moldova.

So, what do you think ?