fbpx

Casta ”de neatins” a ”presei” și ”societății civile” din Moldova sau ”răzbunarea amantelor”

Am un obicei să verific dimineața ce mai scriu site-urile din Moldova. Pe unimedia am văzut o știre despre noua consilieră a lui Dodon. Acolo era fotografia ei preluată de pe blogul meu. Sursa era indicată google.com. Mă gândeam să scriu la consiliul de presă dar le dau pace, ei și așa au de explicat la CNA cum au ajuns sutele de mii de dolari la sora adminului din Germania. Dumnezeu cu ei.

Pe urmă am văzut o declarație semnată de ONG-uri că îs chinuite și trollite. Acolo pe locul 6 era ”Asociația Telejurnaliștilor Independenți”. Trist că au uitat să pună și denumirea organizației care este ”V.I.P.”. De fapt proprietara ONG-ului e cofondatoarea ziarului de zgardă – Aneta Grosu. ONG-ul e făcut pentru a mai spăla niște ruble europene dar iată că merge și pentru a semna declarații.

Mie îmi place ”presa” moldovenească. Oamenii care-i luau pe la Prime interviuri înscenate lui Plahotniuc acum sunt cei mai independenți. Nu prea am văzut să povestească același Dorin Scobioală cât a luat pentru interviu. Sau să povestească că acel interviu a fost un teatru bine jucat.

Eu aș vrea ca RISE să povestească despre presă. Dar nu doar despre Publika și restul care-s clar că sunt a lui Plahotniuc și Dodon dar și despre ”presa independentă”.
Poate, de exemplu, să înceapă de la așa-numita ”DW în Moldova” 🙂

Ar mai fi o serie de subiecte. Dar despre ele vă voi povesti în august, când ajung în Moldova. Vă promit fotografii. Cu oamenii ”săraci” din presă care s-au hrănit bine din treuca tuturor.

O zi bună să aveți!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


2 Comments

  • Lilian |

    de obicei cei care mint si manipuleaza cel mai mult, ei si se auto-identifica ca fiind „liberi si echidistanti”

So, what do you think ?