fbpx

Despre cum 5 partide din ”oPoziție” l-au ”legitimat” în cadrul ”Protestului Milionului” pe Plaha

Azi la Chișinău 5 partide (vorba organizatorilor) au făcut un protest contra schimbarea sistemului de vot. Adică contra cârciturii care se vrea adoptată or eu rămân în continuare adeptul uninominalului așa cum am scris încă în 2014.

Pentru conformitate: 5 partide asta-s #pas, neDA, Partidul Lor, Partidul ”casa lui petrenco” și PLDM.

Chiar dacă o oarecare sursă, până nu demult credibilă, a promovat ideea că erau zeci sau chiar sute de mii eu aș numi protestul acesta al Milionului. Așa, ca să fie o denumire mai frumoasă pentru aceeași finanțatori ai partidelor.

Ăștia care au organizat astăzi protestul au zis 10 zile în urmă că protestele vor merge non-stop. Dar deja, după 10 zile au anunțat pauză de 14 zile. Probabil nu mai vin ruble de la Platon care și-a oprit și promovarea paginii pe facebook.

PD, dacă ar fi mai troll așa, ar trebui să scoată mai departe un 30-40 de oameni în fiecare seară ca să arate cât de democrați îs și că, de fapt, iată tocmai câți oameni îs contra schimbării sistemului.

Maya cu Andrei, după turul în doi prin .eu, acum au decis să le arate la europeni că fac ceva, după ce au hibernat. Pe Maya cei care-i strâng sute de like-uri la postări au și învățat-o cum să facă live pe facebook ?

Protestul de azi a mai arătat o chestie faină. Istoria cu trenurile. Atunci când sărmănelul Topală de la CFM, în marea dorință de a face ceva bine pentru PD le-a făcut o padlă și a sistat rutele. Nu m-aș mira să-l cheme iar CNA la întrebări după acest ”praiob”.

Concluzia generală e simplă:

Oamenii s-au cam săturat de proteste. Mai ales când, din 2009 fețele care s-au perindat la proteste-guvernare-proteste îs cam aceeași.

Pare rău de Europa Liberă dar … n-ai ce-i face, asta e.

Mai nu am uitat să adaug motto-ul general al protestelor – ”… Banca de Economii va fi bine. Eu sunt sigur.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?