fbpx

”Să-mi cânți cobzar din cobza ta” sau ”despre artiștii moldoveni implicați politic”

De la 90 încoace artiștii și nu doar ei caută pe naiba în politică. Nu prea țin minte cineva să fi avut succes.

Ion Suruceanu tot a fost deputat. Din partea agrarienilor care au distrus țara. I-a fost ceva pentru asta? Nimic. Fix așa și la restul. Aceeași ex Silvia Grigore, actuală Grigorie, e acum consilier local de la socialiști și tot cam puțin folos.

Ei, artiștii, sunt un fel de foaie de turnesol pentru partide. PD le-a utilizat popularitatea pentru uninominale iar neDA îi folosește pe parfeni și Cătălin Josan în scopuri de promovare.

Unica ce-i diferențiază pe ăștia din urmă e că-i cricită pe alți artiști implicați politic. Și uită că se întâmplă să cânte și ei pe la nunțile democraților sau chiar la evenimentele lor. Același Josan a cântat pentru fundația lui Plahotniuc câțiva ani în urmă.

Evidentă, ultimele zile a fost ura acestor doi față de O-Zone. Doar că pe cei din urmă îi doar fix în … microfon.

Implicarea politică a oamenilor, și implicit a artiștilor nu este ceva rău.

Problema pe care o văd eu e alta. Ăștia din urmă nu prea achită impozite.

Câți din voi ați semnat contracte când v-au cântat la nuntă?

Și ei cer onorarii deloc mici. Atât Sadovnic cât și parfeni. Atât Josan cât și Nicolae Glib.

Însemnarea a fost inspirată de afișa aceasta de la hramul Bălțiului, eveniment promovat intensiv de presa care se hrănește din buzunarul balabolului:

Foarte straniu că Renato Usatîi nu este indicat și el în calitate de headliner. Sau e răcit și nu-i va încânta din nou, prin Skype pe bălțeni?

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?