fbpx

Protest antiunimonimal

Azi a avut loc un protest la Parlament. Mayașii, neDAiștii, organizațiile de media și susținătorii lor au protestat contra uninominalului. Iată câteva titluri din presa verde care sărmăneii nu au putut ridica cifra nici la o mie așa cum o făceau cândva, când era Filat la putere:

unimedia: ”Circa 200 de protestatari cer retragerea proiectelor de lege privind votul uninominal și mixt: „Jos groparii democrației!””

diez: ”Zeci de oameni participă astăzi un flashmob pentru a cere retragerea votului uninominal și votului mixt din Parlament.”

jurnal.md nu au zis nimic de număr.

ziarul național: ”Câteva sute de persoane s-au adunat, astăzi, în fața Parlamentului pentru a protesta împotriva deciziei de vineri a Parlamentului de a schimba sistemul electoral.”

agora: ”Câteva zeci de oameni au ieșit cu pancarte în fața Parlamentului, scandând lozinci contra deciziei subite a deputaților de a vota proiectul privind votul uninominal și cel mixt.”

publika și restul au dat azi știri despre frigărui.

///

Cele mai funny două fotografii de la protest, luate de pe contul de facebook al Europei Libere:

Câtă bucurie în Maia Sandu 🙂

Alexandru Machedon, care a plătit ”dohera” de-a salariu la negru protestează 🙂 El de un an mă tot dă în judecată dar știe bine că pot să-i demonstrez în doi timpi și trei mișcări că e balabol și ipocrit.

Urmează o fotografie modificată. Tânărul din imagine avea pe pancartă scris ”Nu schimbăm ”Sistemul”. Vă schimbăm pe voi””. Eu am schimbat-o cu un citat al lui scris prin 2013:

Ap ce, 200 de oameni din 4 partide și peste zece ONG_uri?

Și după asta vine comisia de la Veneția și PD le va arăta ce înseamnă consensus național. Semnături vs 200 de oameni 🙂

Mai bine stăteau în online și argații mayași plăteau mai departe like-urile.

Hai noroc!

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?