fbpx

Despre ”cum Igor l-a ridicat pe Andrei deasupra Maiei” sau ”sondaje cu iz moldovenesc”

Vinerea trecută Președintele Dodon a fost invitatul unei emisiuni moderată de Anatolie Golea. Acolo a povestit, ca de obicei, multe și diferite. Puțin însă au observat că a zis despre o oarecare favoare pentru Andrei Năstase înainte de alegeri. Relația bună, anteAlegeri, a acestora era cunoscută tuturor.

Redacția blogului nostru, a aflat despre ce favori merge vorba.

Andrei, înainte de alegeri, avea nevoie doar de procente. Procente în sondaje. De ce? Pentru că asta a fost înțelegerea între el și Maia – cel care are mai multe procente merge în calitate de candidat comun în alegeri.

Și Igor l-a ajutat. L-a ridicat deasupra Maiei. Chiar și dublu l-a ridicat. De 6 ori. Adică în 6 sondaje.

Un sondaj costă între 10 și 15 mii de eur în dependență de ce rezultate se doresc.

Astăzi a mai fost prezentat un sondaj. De fapt a fost prezentat BOP-ul, cel care în anii 2009-2011, era cel mai de temut Barometru. Doar că timpurile trec. Cu el trece și faima BOP-ului.

Ar fi, probabil, mai multe întrebări la realizatori, inclusiv legate de perioada sondajului care coincide cu săptămâna între Paște și Paștele Blajinilor care anul ăsta a fost plină de zăpadă, inclusiv legate de alegerea companiei, inclusiv legate de prezentări cu 101 procente …

Eu poate l-aș fi întrebat pe dl Barbăroșie dacă consideră corect să fie parte a BOP-ului atâta timp cât e implicat în activitate politică, dar, constat, că el este cel mai luminat om în acel juriu. Și asta poate fi văzut în prezentare, atunci când, fiind bombardat de întrebări, a răspuns calm, spre deosebire de un oarecare așa-numit ”expert independent” care e scrib de curte a ”ziarului național” și care stătea în stânga dlui Barbăroșie, care privea la cea care îl întreba la fel cum se uită un bulldog la un pechinez.

Asta e despre sondaje. Mai ales cele politice.

P.S. Dacă vreți un sondaj adevărat – duceți-vă în orice sat la mai mult de 30 de km depărtare de Chișinău și întrebați oamenii de acolo ce și cum se întâmplă.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?