fbpx

Traseismul politic // cazul Balabolului

Azi încă 6 deputați s-au alăturat PDM-ului. Un fel de oficializare a relațiilor. Acum din concubinaj au trecut în măritiș. Se mai așteaptă câteva nunți în timpul apropiat așa că nu mă mai miră nimic. Traseismul politic a existat și va exista în Republica Moldova. Pentru că ”asta-i Moldova, bleadi (copirait Marian Lupu)”.

Cel mai funny este când traseismul politic este comentat de cei care-l promovează sau stimulează. Sau care participă la el. Era funny când Hadârcă de exemplu comenta despre coloana vertebrală a lui Ghimpu. Râdea hârb de oală spartă.

Azi cel mai activ comentator online este primarul de Bălți numit în popor balabol.

După ce a apărut în 2013 în vizorul media din Moldova și a promis că nu intră în politică el și-a cumpărat partid.

În prima parte a anului 2014 a cumpărat partidul Popular Republican de la Andronic. L-a redenumit în Partidul Nostru. Ministerul Justiției l-a trimis la plimbare. El s-a dus la plimbare cu tot cu două domnișoare din acel minister. Una blondă și alta brunetă.

După asta el și-a făcut partidul Parus. Pe care iarăși i l-a închis Ministerul Justiției.

După asta el a candidat pe listele partidului Patria a unui fost consilier de-a lui Lucinschi. Acolo l-a închis CEC-ul 🙂

După asta a revenit iarăși la primul partid pe care l-a redenumit.

O istorie de 3 ani dar care arată toată murdăria din sistemul politic moldav care poate fi cumpărat cu 20 de mii de euro. Important e să vină cineva cu bani, că ofertă întotdeauna este. Mai ales că balabolul știe bine cât costă consilierii locali și chiar primarii.

În principiu, dacă tot e în exil, poate să se apuce să scrie o carte cu titlul ”Traseismul în politica moldavă. Cazul Usatîi” 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?