fbpx

#eppMalta sau #maiavemunSaakașvili

Ieri și alaltăieri, în Malta, a avut loc summit-ul Partidului Popular European (numit în continuare #epp). Cea mai mare familie de partide europene.
Republica Moldova este reprezentată în #epp de către #pldm. Deși invitat oficial al summit-ului din Moldova a fost Maia Sandu. PPEM-ul lui Leancă, la început de an, a primit refuz de a intra în #epp. La summit au fost și reprezentanții #pldm precum și Andrei Năstase.

Maia Sandu

Marea favorită a #epp-ului. A ținut un discurs în cadrul summit-ului. Video și text găsiți pe pagina ei. Cea mai mediatizată prezență în presa verzuie care mai suge din stejar. Totodată a fost mediatizată și pe flickr-ul oficial al #epp

În discursul său nu l-a pomenit pe ”căpcăunul” Moldovei 🙂

Straniu nuștuicum mai ales la cât de des în pomenește pe Plahotniuc în Moldova. Mai straniu este că ea tot cere ca el să fie cercetat internațional. O pomenire la cel mai important summit, în prezența Angelei Merkel, precis că dădea mai multă valoare mesajului. Probabil are printre apropiați vreun sugător de bani de pe strada Cantemir și a tăiat numele lui Plahotniuc din discurs 🙂

PLDM

Partidul care face parte din familia #epp. A fost o delegație destul de mare. Nu doar parlamentari dar și padrujele asistente. Au tocmai o fotografie pe flickr-ul #epp 🙂

Unica ce aș vrea să remarc este că din delegație a făcut parte Liliana Palihovici care nu a fost anunțată de trubadurii din presa verde. Ei ziceau că merge dl Cibotaru, poetul Deliu, căușeneanul Ciontoloi și încă un copchilaș de prin partid.

Despre doamna Palihovici voi mai scrie. Și voi aminti cum una din țevile de scurs gunoiul din stejar o băga în nușcelistă de vot. Destul de urâtă presiune din partea PLDM-ului asupra vicepreședintei Parlamentului Republicii Moldova. Dar, repet, voi mai reveni asupra temei date.

Pasivă prezență la summit deci din partea stejarului care stă să cadă.

Andrei Năstase

Cel mai ”independent” participant la summit. Umbla și se fotografia cu cine era gata să se fotografieze cu el. Ba cu vicepreședintele #epp, ba cu Saakașvili, ba cu Klichko. A fost și el ca să nu spună nănaș-su că nu își merită banii investiți. Mai multe comentarii nu cred că merită. Oricum toată viața politică Andrei va fi în spatele Maiei. Atâta timp cât va fi în acea viață politică. Adică cât nu se va sătura nănaș-su de el 🙂 (Interesant cum Andrei vorbește în engleză, oare mai bine ca Dorina?)

Saakașvili

Saakașvili este un erou mai vechi al tuturor celor care au coborât din stejar. Filat a fost la casa lui în Georgia. Pe urmă s-au văzut des și la Chișinău, și la Odesa și la Kiev.

Acum eștafeta lui Filat au preluat-o Maia și Andrei. Maia a avut chiar și întâlnire oficială cu Mishiko.

Avem și eu o opinie pozitivă despre Saakașvili exact până în momentul când am stat de vorbă cu mai mulți georgieni. Mai mulți înseamnă peste 20. Din diferite sfere sociale, de vârstă diferită. Majoritate locuitori permanenți ai Georgiei dar și din diasporă. Optzeci la sută din oameni îl urăsc. A făcut reforme doar în două domenii. Atât. Dar a și furat. Acum proprietățile îi sunt sechestrate. Și nu doar a furat dar mai umbla în închisori la oponenții politici și își bătea joc de ei. Acum este un troller politic. Vedeți cum s-a așezat la summit. Special în spatele lui Poroșenko:

Tot el după asta se lăuda că s-a întâlnit cu oamenii cu care s-ar fi întâlnit și Președintele Ucrainei.

A tot promis dezvăluiri dar în afară de vorbe – nimic.

Am impresia că asta îmi amintește de cineva din trecut. Și totodată de cineva din viitor 🙂

Politica moldovenească nu se schimbă. Ea stă pe loc și se repetă o dată la 3-4 ani.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?