fbpx

5 gânduri despre ”Offline-ul diasporei”

Această însemnare planificată spre publicare la ora 15:00 avea un alt început. Doar că, între timp, doamna Ala Mîndîcanu, ”inima” diasporei Republicii Moldova în Canada a scris următoarele gânduri pe facebook:

Salutam initiativa de intrunire la Mestre a reprezentantilor grupului Adopta un Vot. In acelasi timp mentionez ca actul prezentat (In mesajul trimis la membrii Grupului Offline acesta se numeste Rezolutie) nu este unul de mare valoare, din pacate. Am fi vrut sa-l fi primit INAINTE de a fi adoptat, eu facand parte din Grup, chiar daca nu am ajuns in Italia… Numai pentru a declara dezacordul cu initiativele legislative de la Chisinau nu era nevoie de un efort atat de mare… Nu vedem rezultatele Forumului. Macar printr-o propozitie trebuiau mentionate proiectele sociale, politice, economice. In partea rezolutiva nu apar propuneri CUM trebuie sa se desfasoare procesul electoral in 2018. Ce vrea Diaspora? Sa ramana asa cum este? Anume sistemul existent a adus la situatia de astazi. Nu cred ca diaspora nu vrea reforme, inclusiv in domaniul sistemului electoral… Daca printre reprezentantii Diasporei sunt persoane care ar putea deveni legislatori in viitorul parlament, ma mir ca nu au fost invitate sa contribuie la textul Declaratiei (sau Rezolutiei)…
Vreau si eu sa ies la pensie cu convingerea ca tinerii de valoare isi vor gasi locul in viitorul legislativ de la Chisinau, de oriunde ar veni…
Cu ganduri bune din Montreal.

Următoarele gânduri sunt din însemnarea mea programată:

1. Ideea unui offline al diasporei cetățenilor Republicii Moldova este foarte bine și merită a fi salutată de toți, inclusiv de cei care consideră că un astfel de offline trebuie să aibă loc în Republica Moldova.
2. Eu în ruptul capului nu înțeleg ce au căutat o serie de ”amante” (mai ales din punct de vedere financiar) ale unui fost Prim-ministru al Republicii Moldova la acest offline.
3. Rezoluția offline-ului este într-atât de politizată că nu prea înțeleg ce mai făceau acele așa-numite ”ateliere” de lucru din cadrul offline-ului.
4. La offline au participat și sponsori generoși ai unor partide care sunt așa-numite partide de opoziție. Oameni care puteau acoperi costurile financiare, din banii neachitați în bugetul Republicii Moldova, nu doar a unuia ci a zece astfel de offline-uri.
5. Echipa de PR a offline-ului a lucrat lamentabil. Nici măcar un live normal nu au putut asigura deși erau câțiva oameni care știu cum se face și cu ce se mănâncă transmisiunile online.

Concluzii după citirea statului dnei Mândâcanu:

Cineva încearcă să tragă plapuma ”diasporei” de partea sa. Oamenii încearcă să preia inițiativa în mânile sale pentru a se putea folosi de voturile și susținerea ”diasporei” în cadrul unor eventuale uninominale. Și cel mai trist va fi că anume organizatorii acestui offline vor avea de suferit, ei primii vor fi ”kidaniți”.

Concluzii generale:

Hi-hi, ha-ha.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?