fbpx

Dodon l-a demis pe Șalaru. Ce va urma?

Astăzi, de dimineață, după cum a și anunțat aseară în cadrul emisiunii cu Lorena Bogza, Igor Dodon a semnat decretul de demisie din funcția de Ministru al Apărării pe Anatol Șalaru.

Președintele în cazul dat a fost un fel de Moș Crăciun pentru liderul liberaștilor Mihai Ghimpu care, grație eforturilor finanțatorilor PLM-ului, Chirinciuc, Dârda și Topal, a ajuns să-l urască pe Șalaru.

Un alt motiv de ură a fost faptul că ministrul apărării nu vroia să facă mișmașuri la minister ca firmele lui Chirinciuc și Dârda să câștige licitațiile în cadrul tenderelor anunțate de către MA al RM.

Ghimpu a dat-o în bară, și asta din cauză că președintele Timofti nu a vrut să semneze demisia motivând prin faptul că nu vrea să lase țara fără ministru al apărării.

A doua ”ștangă” Ghimpu o va încasa când Dodon îl va chema la explicații cu privire la numirea noului ministru al apărării 🙂 Eu vreau să văd cum liderul liberaștilor, cu coada între picioare, va coborî până la președinție să explice de ce anume Valeriu Munteanu trebuie să fie ministru. Va da și explicații referitor la acțiunile de ieri ale colegilor din PLM cred eu 🙂

Ce va urma și ce va face Șalaru?

1. Va încerca, drept ultimă șansă să reformeze PLM și să provoace un congres extraordinar pentru a face reforme. Ceea ce e practic imposibil din cauza corupției mari din partid. De fapt, cândva, PLM, s-a numit Partidul Reformei 🙂

2. În cazul în care nu-i va reuși, Șalaru este cea mai viabilă figură politică la moment pentru a atrage tot electoratul PLM-ului care, la moment, nu are cu cine vota, or partidele ”Dreapta” și PNL erau proiecte moarte din fașă.

Sau, poate, totuși un partid de dreapta cu mai mulți lideri de genul PLDM-ului din 2007?

Să vedem. Circul politic pentru alegerile parlamentare ordinare din 2018 abia începe.

Reacția lui Anatol Şalaru de pe fb.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?