fbpx

Și, totuși, ce va urma? // opinie

Din ce văd eu, așa-numita opoziție s-a resemnat și se gătește intensiv de alegerile din 2018. Chiar dacă vroiam să scriu aceste gânduri după ce Curtea Constituțională va valida/invalida alegerile, le scriu acum or atunci se vor pierde în totalitate. Nu că acum le vor citi mulți dar … las să fie.

tanase-shor-nastase-sandu-ceban

Și încă ceva, dacă nu vi-i lene, intrați la Andrei Curăraru pe blog și citiți ce a scris el.

Tănase

Toată presa verde, mai puțin agora (din motive că la agora coproprietar e finul dlui Tănase) sare în gâtul lui Tănase. Pentru că ar trebui să invalideze alegerile. Chiar și idioții de genul lui vasile năstase care îl f–eau pe la toate colțurile pe exMinistrul Justiției acum scriu scrisori publice către acesta ca să invalideze alegerile. Ei de fapt nu au nevoie de invalidarea alegerilor. Ei au nevoie ca să-l murdărească pe Tănase. Ei știu bine că Curtea Constituțională e un organ colegial. Ei se tem de Tănase ca balabolul de pu tin. Ei de prin 2013 tot spun că Tănase se apucă să facă partid. Deși a confirmat-o de mai multe ori că nu are chef să plece de la CC.

Șor

Ce treabă are Șor cu tot asta? Ieri cei din partid au lansat un comunicat că se implică în politica mare cu toată seriozitatea. Și vor merge pe electoratul care l-a ales pe Dodon. Vor începe de jos cu proiectul magazinelor sociale pe care le vor implementa pe toată republica până în 2018. Țineți minte piramida lui Maslow sau cum acolo. Oamenii au nevoie de hrană și după asta de restul. Da, în cazul piramidei modernizate oamenii au nevoie de WiFi înainte de mâncare, dar în Orhei WiFi este 🙂 Și pornesc cu sediu la Orhei. Din asta va ieși ceva interesant orice ar fi. Mai ales la volumul de PR negativ pe care i l-au făcut primarului de Orhei cei pe care i-a tot hrănit din 2013 prin intermediul liderului PLDM. Și încă ceva, ei zic că aleg liderii locali și le vor da salariu. Chiar interesant cum va arăta asta.

Alegerile din 2018

Alegeri parlamentare anticipate nu vor fi. Să mă țineți minte.

Maia și Andrei

Maia e mult mai de treabă ca Andrei. Andrei o urăște pe Maia. La fel cum Filat îl ura pe Chiril cât acela a fost Prim-ministru. Sau cum Filat îl ura pe Leancă cât acela era șef la etajul 5. În principiu Andrei e al doilea Filat. Orice ar fi scopul lui Plaha e să-i sfădească definitiv pe ăștia doi. ”Divide et impera” cum spuneau romanii. Până acum asta i-a reușit de minune. Dacă nu-i sfădește până în 2018 va fi cam problematic să o facă în campania electorală parlamentară.

Alegerile din 2017?

Eu cred că în 2017 vor fi alegeri. Chirtoacă va fi ”sacrificat pe altarul unirii”. De un astfel de primar al Chișinăului s-au săturat toți. Se creează impresia că chiar și Dorin e săturat de primărie. Acolo este ținut de mulgătoarele care aduc bani PLM-ului. Acum și-a pus conducere nouă la Apă Canal acolo unde trebuie să vină banii de la BERD sau BEI (oare dna Herța are vreo legătură cu familia Herța care ține Capitoles Parc atât de iubit de PLM?).

La aceste alegeri trebuie să participe toate forțele politice. E și normal. #pas o va înainta pe Maia (nu au pe altcineva) iar #neDA îl vor înainta pe Năstase (nu au pe altcineva). Și aici ăștia doi se vor bate tare de tot. Aici nimeni nu va mai ceda de dragul integrării europene. Mai ales că toți știu că orașul principal al statului e aducător de funcții și venit. Funcțiile pot menține oamenii în partid iar cu banii găsesc ei ce să facă.

Astfel Maia ar putea deveni primar și să-și îngloade cariera politică (Maia are echipă de dat cu limba dar nu de lucrat).

Asta în caz că Dodon nu se va încăpățâna să o bage din nou pe zinaida petrovna. Că dacă îl bagă în sfârșit pe Ion Ceban în alegeri atunci … va urma 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?