fbpx

Despre dreptul la vot și alegerile președintelui

Au trecut și acest proces electoral. Am mai zis, pentru mine nu a fost alegere, am pus ștampila acolo unde m-au rugat prietenii. Atâta tot. Și chiar mi-i în cot cine e președinte odată ce nu are putere să facă mai nimic în afară de a da medalii. Mare diferență între echipa lui Dodon și cea a Maiei nu-i.

Person voting

Person voting

1. Există o anumită doză de vină a celor care au dorit să voteze. Pentru că, spre exemplu în Marea Britanie, acum au fost două secții de vot în loc de patru. Pentru că foarte puțini s-au înregistrat prealabil pe site-ul cec-ului. Și, vreți voi sau nu vreți, grija de .md și de politica de acolo trebuie să fie nu doar în ziua alegerilor și după ea. Dacă ceva intrați și singuri și vedeți câți s-au înregistrat acolo. Iată link-ul – https://inregistrare.cec.md/

2. Faptul că cei din diasporă nu au fost informați e o problemă și mai mare. Dacă vreți, așa, just for fun, vedeți câte organizații diasporale sunt între moldovenii plecați peste hotare. Chiar și în Estonia sunt două 🙂 Acum rămâne să vedeți dacă acești lideri ai protestelor online au făcut promovare la această înregistrare prealabilă. Vedeți și voi când au început să își facă PR pe seama alegerilor. Nu cumva, majoritatea din ei, au început abia după 30 octombrie să se manifeste? Și aici există o problemă și la Biroul pentru Relații cu Diaspora care trebuie să-i reprezinte.

3. Nimeni din așa-numita opoziție europeană din Parlamentul din Republica Moldova nu a pornit ideea de a aboli aceste 3000 de buletine de vot. Da, la PLDM mă refer. Deși ei erau cei care au adoptat prevederea în 2010.

Eu cred că Republica Moldova are nevoie de vot electronic. Nu prin corespondență, dar anume e-Voting. Sunt sigur că și voi vreți asta, deși, credeți-mă, asta costă mai mult decât deschiderea de secții de vot.

Eu cred că Republica Moldova nu are nevoie de vot prin corespondență, pentru că asta-i veacul XX.

La vot electronic mai revin, iar despre diasporă a zis bine Andrei Curăraru – este nevoie de un partid al diasporei, poate el ar fi mai puțin corupt. Poate.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?