fbpx

Excelență Pettit, dați-mi voie, astăzi, să vă susțin!

În primul rând vă invit, pe toți, să urmăriți atent interviul acordat de către E.S. James Pettit, șeful misiunii diploatice a SUA în Republica Moldova, postului public de televiziune Moldova1:

Nu știu ce au înțeles alții dar omul zice foarte clar despre faptul că integrarea în .eu pe calea unirii cu România nu este o soluție de a ne face mai buni. Mai ales că avem problema transnistreană și granițele Republicii Moldova sunt ca o sită prin care oricine trece cum îi dorește ficatul și rânza. Majoritatea infractorilor se cară din țară prin #transnistria. Aceeași Olga Roman, o țineți minte? Tot pe acolo a fugit.

Ceea ce am înțeles eu de la ambasador este că moldovenii trebuie să-și facă curat în ”propria casă” și după asta să se apuce de proiecte internaționale. Și omul zice foarte corect, avem șansa să fim prieteni cu toți (deși eu nu știu, sincer, cum să scoți armata porcilor din #transnistria).

13439076_10153931724654081_8981036638610343662_n

Dle Ambasador, permiteți-mi să vă Mulțumesc pentru:

– drumul bun până la Soroca (da, el e deja văluros, dar asta din cauza unioniștilor din fruntea Ministerului Transporturilor care fură și își copiază până și tezele de doctor)

– sistemele de irigare construite cu ajutorul Guvernului SUA (da, ele vor fi furate în câțiva ani de cei care le-au distrus după 91, dar asta, la fel nu va fi deloc vina Dvs)

– că susțineți constant și cu impact greu de calculat, Republica Moldova și poporul acesteia.

Să aveți o zi bună!

Și încă ceva, dle Ambasador, fiți atenți ce ”curve” sunt organele de informare (manipulare) în masă pe care le susțineți de atâția ani. Poate ar fi fost bine banii ceea să fie folosiți pentru dezvoltarea televiziunii naționale …

Later add.

Foarte bine, cred eu, a scris Vadim Pistrinciuc despre declarația ambasadorului:

”Dar ce ar fi dacă s-ar enerva toți pe lucrurile reale care ne fac diferiți de România? Ce ar fi ca fiecare nervos s-ar apuca să convingă măcar câte doi din cei jumătate din cetățenii Republicii Moldova care se visează la Est? Ce ar fi dacă fiecare enervat ar merge în câte o comunitate de ucraineni, ruși, găgăuzi și ar sta câteva zile să informeze, dezbată în aceste comunități identitatea și adevărul istoric? Din păcate lucrurile care despart Moldova de România sunt aici, pe loc: majoritatea cetățenilor debusolați, o altă jumătate se uită în stepele est-ului stors de războaie, avem vorbitori de limbă ”moldovenească” în majoritatea ”pro-europeană” și ”pro-română”, nici o instituție de stat funcțională după 25 de ani de scremete, democrație care alunecă în beznă, corupție și jale șu multă migrație… Eu unul nu văd un înțeles al lecției identitare în cuvintele foarte diplomate de altfel ale E.S. Ambasadorului Pettit. Din păcate dumnealui a spus adevărul: Moldova nu este România, acum, România are obligații, acorduri, uniuni, Moldova are cetățeni (peste jumătate) care din păcate nu doar că nu se simt români, dar chiar se tem de asta. Nimeni nu ne interzice să ne identificăm români, la fel nimeni nu ne interzice să convingem pe cei ”debusolați” să se considere așa, nimeni nu interzice să promovăm civilizat un discurs identitar autentic, care să ajungă în egală măsură la moldoveni, ucraineni, ruși, găgăuzi etc. Până una alta trebuie să acceptăm, Moldova nu este România, nu doar din cauza dreptului internațional, al simbolicii etc., sunt atâtea lucruri rușinoase aici la noi care fac ca Moldova să nu fie România. Hai să ne enervăm pe ele!”

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?