fbpx

Organizația Mondială a Sănătății, încă un kofibrăiker în Moldova?

Straniu că articolul de pe today despre Organizația Mondială a Sănătății nu a stârnit valuri de discuții pe facebook.

Deși, asta e normal, în Moldova totul e normal. E liniște și pace iar oamenii se răstesc de obicei pe alți oameni și nu pe sistem. Pentru că așa prinde mai bine. Și e mai citit.

Dar pe sistem nu se poate de strigat.
Pentru că sistemul finanțează totul, începând cu politicienii și terminând cu presa.

Cum credeți, de ce instituțiile media nu sunt interesate de a descoperi noi elemente stranii în activitatea organizațiilor străine în Republica Moldova?
Cum credeți, de ce instituțiile media nu sunt interesate de a scrie totul despre politicieni (în afara cazurilor când le zic șefii să o facă)?
Cum credeți, de ce, de exemplu Unimedia nu va scrie niciodată de rău despre Academia de Științe?

Pentru că banii curg și toți sunt mulțumiți.

Pentru că, chiar dacă e vorba de sănătate, este vorba de foarte mulți bani, iar Organizația Mondială a Sănătății, și asta e arătat bine în articol, toacă foarte mulți bani și în Republica Moldova prin intermediul unor organizații netransparente și care, cel mai straniu, sunt parte a așa-numiții ”societăți civile”.

Îmi voi permite să citez un pic din text:

”În schimb ONG-urile de la noi s-au adaptat de minune la această stare de lucruri și toacă milioane de euro și dolari anual, primite inclusiv de la OMS, pentru proiecte și programe ale căror eficiență trezește multe semne de întrebare. Faptul că cel puțin o bună parte din ONG-urile din Republica Moldova au fost create și trăiesc doar pentru a obține granturi și a produce deseori lucruri aproape inutile și care nu au nicio continuitate după ce finanțatorul renunță se le mai susțină este un lucru bine știut. Nu este pentru nimeni o noutate că mii de „ong-iști” nu doar că au supraviețuit de-a lungul anilor cu banii din granturi, dar și-au asigurat un trai mai mult decât decent, cu locuințe încăpătoare și mașini luxoase. Ceea ce mai puțin ne dăm seama este valoarea reală a granturilor pe care unii preferă să le „toace” pe traninguri, „fluturași” și coffee-break-uri, bani care, dacă ar fi utilizați eficient și direct la sursă ar salva probabil mii de vieți omenești și ar îmbunătăți calitatea vieții altor zeci de mii de oameni.”

Tăt normal. Tă îi ”rovno”.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?