fbpx

Plahotniuc față-n față cu … interviul

Plahotniuc a oferit un interviu pentru Timpul. Asta după un interviu pentru tribuna și un altul pentru deschide. După cum a zis în interviu el vrea ca ”oamenii să mă cunoască așa cum sunt și pentru acest lucru voi face anumite schimbări în modul în care comunic, în special în ceea ce ține de comunicare directă”.

Asta-mi dă speranță că prin august va fi gata să facă un al doilea offline cu bloggerii (cum altfel aș ajunge și eu la Drive).

Spre deosebire de celelalte două interviuri menționate cel apărut azi e mai lejer așa. Eu voi puncta câteva lucruri la care se va putea reveni în octombrie. De ce în octombrie? Pentru că atunci vor fi alegeri iar VP a ”confirmat” că acestea din urmă se vor desfășura.

Deci:

– ”– Dar despre ideea unui candidat unic al PAS, PDA și PPEM ce spuneți ?
– E o idee bună.
– Glumiți?
– Nu glumesc, eu vorbesc din perspectiva omului care analizează atent cum va arăta competiția în alegeri dacă aceste trei partide vor merge cu un singur candidat.

Eu am mai zis-o și ”coordonatorul alianței” a confirmat la următoarea întrebare – un candidat unic pentru un partid asta-i moartea acestuia. Ăștia trei crai de la răsărit: Iurie, Andrei și Maia nu se vor înțelege nici măcar la o masă de pomenire, nemaivorbind de un candidat unic.

– ”Platforma DA a fost prezentată inițial ca o mișcare civică, dar s-a dovedit a fi una cinică. Gruparea infractorilor Țopa, care au acționat din spate, a reușit prin manipulare să atragă inițial câteva personalități din societate, ca mai apoi să atragă populația într-un protest care se dorea a fi pentru rezolvarea unor probleme reale legate de traiul oamenilor.

Totuși îi place lui Plahotniuc de Boțan. El e principalul dezamăgit de gruparea francfurterilor. Expresia de transformare de civică în cinică îmi place cel mai mult.
Cândva făcuse un for civic
Și-l folosesc într-un mod cinic,
Să-și facă ruble și avere
Dintr-a ”nărodului” durere.

Un fel de poezie la cafea dedicată cursei Chișinău-Frankfurt. O, trebuie de văzut dacă FlyOne vor avea așa o cursă 🙂

– Despre partidele AntiPlahotniuc – ”Dacă lucrurile ar merge așa simplu, aș face și eu un partid anti Plahotniuc sau poate mai multe. Glumesc acum, desigur, dar am vrut să accentuez acest aspect. Nu poți construi un proiect politic doar pe lupte cu un dușman închipuit. E adevărat că poți pe moment să iei niște voturi, dar apoi, dacă nu ai un proiect politic sănătos, oamenii nu merg cu tine mai departe.

Probabil face referire la partidele lui Mocanu, pe urmă la cel al PLR-ului creat de București 88. Trișează aici un pic, deoarece el știe cel mai bine cum să faci voturi pe dispozițiile antiPlahotniuc. Să ne amintim anul 2009, atunci când Lupu cânta la ProTV că Plahotniuc e de la ”Curtea Domnească”. Astfel, putem constata că aceastaă idee nu este are origini la Frankfurt dar tot în PD. Doar că PD au reușit să schimbe macazul spre deosebire de păpușile ”nemțești”.

– Despre echipă ”Am fost întotdeauna un om de echipa, un om care a ținut la echipa din care a făcut parte. Niciodată nu mi-am abandonat echipa la greu!

Aici, la modul cel mai serios, am confirmarea mai multor oameni că omul niciodată nu-și lasă oamenii săi. În orice situații nu ar fi. Și dacă fostul Nr1 abandona la jumătate de drum foștii colegi aici e invers. Și dacă nu mă credeți, răsfoiți istoria recentă din 2009 încoace.

În loc de concluzie

Fiecare interviu al lui VP trebuie tipărit și păstrat, pentru că atunci când se vor produce unele lucruri în septembrie-octombrie să înțelegem ce și cum. Pentru că, cât de tare nu am vrea ”suntem prea mici ca să facem pe mofturoșii, să alegem noi între marile puteri mondiale cu care vrem și cu care nu vrem să cooperăm. Trebuie să fim pragmatici și prietenoși.”

În loc de Post Scriptum

Eu le-aș transmite oamenilor mesajul să nu mai creadă în ce spun politicienii, să nu mă creadă nici pe mine, să ne ceară tuturor acțiuni concrete și rezultate, apoi să ne judece pe fiecare după ceea ce am făcut.

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?