fbpx

”Sturza, un fel de Iohannis?” și despre opoziția dezbinată moldovenească

Tema principală a dimineții era prăbușirea din Chișinău din cadrul construcției de pe bulevardul Moscovei. Mai puțin pentru unele surse media.

De exemplu pe jurnal principala știre era statutul lui Ion Sturza care a revenit în ”politica online de pe facebook” după mica odihnă în munți și, posibil, liniștea după articolul de pe RISE, despre offshore-uri. Despre Union Fenosa și datorii probabil trebuie de discutat aparte or privatizarea și contractul semnat de stat au fost în 2000 și chiar nu am acum acces la o serie de documente și surse. Mă voi documenta și promit să revin.

Despre altceva vroiam să atrag atenția. Opoziția acum caută un ”candidat unic”. Adică nu chiar caută pentru că fiecare își are propriul candidat care, cât n-ar fi de straniu, este și liderul partidului dat, respectiv Năstase, Sandu, Dodon etc. Făleșteanul nu are dar este în căutare. E prea tânăr pentru a fi președinte.

Totodată se observă că ”Partidul Frankfurt” încearcă să promoveze, prin intermediul resurselor media de care dispun ei și pe care îi pot controla, prin bani, de la verzi și alți candidați. Unul dintre aceștea este și Ion Sturza.

Orice mișcare a opoziției, la fel ca și cea a guvernării trebuie calculată și văzută. Or ne-am putea pomeni ca și în istoria cu guvernarea din România atunci când toți s-au bucurat că la guvernarea a venit Iohannis care de când e președinte se tot documentează și ia act de informații. Dezamăgirea românilor a dus la victoria recentă a PSD-ului.

Fix așa ar putea ajunge și Moldova.

Azi a avut loc o masă rotundă, finanțată de nemți (moldovenii nu se pot întâlni fără ca să-i sponsorizeze cineva) pe marginea unui candidat comun (am scris recent că un candiat unic ar fi moartea politică a multor partide). E un video foarte interesant de privit. Exact istoria cu racul, lebăda și știuca. Unicul lider a fost Maia Sandu, propunerea căreaia cu sondajele și primeries normal că nu a fost susținută de nimeni. Fiecare cu viziunea lui. S-a vorbit că sunt discuții, dar eu nu prea am văzut niciun consens.

Vă propun să vedeți una din fețele opoziției, dna Ana Guțu, cea care vroia să cenzureze internetul:

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/luchianiuccom-150851324953526/” width=”660″ height=”365″ onlyvideo=”1″]

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?