fbpx

Despre un așa-numit ”Savchenko” al Moldovei – Ștefan Urâtu

Ca de obicei totul a pornit pe facebook. În ziua în care a fost eliberată Nadejda Savchenko de către ruși am propus prietenilor să își amintească cum au fost eliberați deținuții politici moldavi – Ilașcu și Urâtu.

Ilie Ilașcu face bine ce face în România. Eliberat după ani grei de pușcărie omul, în calitate de cetățean român s-a regăsit în politica de peste Prut.

Urâtu a fost eliberat peste 82 de zile. Eu nu vă voi povesti istorii de genul ”s-a înțeles cu transnistrenii” sau ”a devenit spion al lor” în Republica Moldova. Asta-s chetii nedemonstrabile or SIS-ul nostru nu are chef să desecretizeze unele documente. Deși ar fi bine să le facă.

Eu vă voi da câteva linkuri și detalii așa cum v-am obișnuit. Voi sunteți deștepți ca să faceți singuri concluziile.

1. Din 1993 până în 2009 Urâtu este șef al comitetului Helsinki.
2. Din 2007 Moldova a fost exclusă din forul internațional. Link – http://www.infotag.md/news-en/579006/
3. Motivul excludeii a fost încercarea lui Urâtu de a mitui un auditor suedez. Link – http://www.ethicsinpolicing.com/article.asp?id=3950
4. În 2009 încearcă să treacă în Parlament în calitate de candidat independent. După asta, în iulie, trece la liberali și ajunge în Parlament.
5. Numit consilierul lui Ghimpu.
6. În 2011 ajunge la CEC acolo unde supărat că nu a ajuns președinte încalcă regulamentele.

Cel mai de râs în toată situația asta este presa moldavă. De exemplu – Ziarul Național care în 2013 publică despre mita lui Urâtu iar în 2015 nici nu pomenește de ea într-un articol cu Urâtu 🙂 Se schimbă timpurile.

1. Ștefan Urâtu, cu mită în Europa?
2. Un membru al unei instituții de stat s-a alăturat protestatarilor. Aduce acuzații GRAVE

Sursă foto: independent.md

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?