fbpx

Despre medici, medicina din Moldova și #medpark

Ideea de a scrie însemnarea a pornit de la un articol publicat de un site specializat în medicină care ridică tema unui conflict vechi dintr CMC şi un doctor.

În fond este o luptă mai veche între diferite instituții medicale și doctori. Cam așa stau și treburile în medicina moldovenească. Toți luptă unii cu alții și cu morile de vânt dar de suferit au, de obicei pacienții.

///

În Republica Moldova avem foarte mulți doctori buni. Altceva că nu toți au acces la ei sau nu prea știu de existența lor. Sistemul e într-atât de tâmpit făcut că până ajungi la doctor te mănâncă ștampilele.

///

Eu am norocul să am mulți medici buni în familie. Și aici țin să mulțumesc familiei Sorici, nanei Liuba și nanei Lilia. La fel cumătrei Tatiana și lui Nănașu.

///

Sunt sigur că știți cazul Deliei Berari în care de vină se face pesonalul de la Medpark. Ei nu vor să-și recunoască vina iar instanțele din Moldova le-au dat dreptate. Doar că părinții s-au adresat după expertizare la București acolo unde medicii au indicat gravele erori ai celor de la Medpark în ceea ce privește organizarea nașterii și a lipsei de competență.

Încă un mic caz a fost relatat de un prieten care doi ani în urmă, atunci când fiica lui avea un an a făcut investigații la Medpark. După 2 zile de chinuri și câteva mii de lei aruncați pe investigații cei de la Medpark le-au zis că fata are inflamație la ficat și să fie gata de specializare. Dl Stratulat, după ce a văzut analizele, a zis că e doar un dinte care iese mai greu. E o chestie normală la copii.

///

Concluzia mi-am făcut-o mai demult. Trebuie să ai propriii tăi medici în care să ai deplină încredere și care să cunoască situația pacientului de la și până la. Altfel spitalele, mai ales cele private, te jecmănesc de bani și de … viață.

Aveți grijă de sănătatea voastră.

Sursă foto: reporterntv.ro

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?