fbpx

Dle. Plahotniuc, a venit momentul ”acum sau niciodată”. Răsuflecați mânicele?

Domnule Plahotniuc, e a treia și ultima dată când scriu că trebuie să deveniți Premier (pentru trolli le amintesc că prima însemnare a fost scrisă în decembrie 2014 iar cea mai recentă fix 2 săptămâni în urmă).

Eu nu știu ce discuție ați avut ieri sau alaltăieri cu Președintele Timofti dar ceea ce a urmat după ea e trist. Învinuirile lui Lupu urmate de ”găsirea de coaie” din partea Președintelui au arătat urât de tot. Mai ales în contextul în care s-a argumentat aducerea Dvs în calitate de Premier.

Știam că nu vreți să fiți Premier, chiar interesant ce s-a schimbat între timp și care e opinia partenerilor americani și cei europeni cu privire la numirea Dvs în calitate de Prim-ministru.

Știți bine ce cred oamenii despre eventualitatea unui premierat. Dacă nu, vă invit să mai intrați pe facebook. Da, acolo nu-s neapărat oamenii de rând dar totuși vă puteți crea o impresie. Sau puteți merge până la Nisporeni să vedeți ce cred locuitorii celui mai ”democrat” raion din țară.

Știți bine că în ianuarie bugetul nu are cu ce plăti salariile. Știți bine care-i situația reformelor care sunt importante pentru acordul cu FMI. Totodată știți ce e cu sistemul de justiție din Moldova. Pentru că controlați atât PG cât și CNA.

Eu despre Parlament tac. Acolo 70 la sută îs a voștri. Acum deja mulți îl bagă și pe Dodon în buzunar deși cazul TV-ului și adresării la CC eu le-aș exclude totuși pe motiv că alegerile anticipate sunt doar în interesul lui Dodon.

Și încă ceva. În școală scriați poezii. Și sunt sigur că le recitați bine. Eu aș vrea să vă văd vorbind. Către toți. Despre ceea ce ați putea face și, mai ales, despre ceea ce ați realizat în Republica Moldova. Asta în eventualitatea unui mandat de Premier.

Și pe final. La sigur știți fabula lui Donici ”Greierul și Furnica”. Iată un citat de la final:

”– Ai cântat? Îmi pare bine.
Acum joacă, dacă poţi,
Iar la vară fă ca mine.”

Ap ce, jucați? Sau preferați să cântați mai departe?

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?