fbpx

Amintiri din ”copilărie” // O scrisoare către șefii de la Jurnal scrisă în 2009

În 2009 am lucrat 3 luni la jurnal.md. Sub conducerea lui Vitalie Harea am încercat să ajut jurnal.md să se ridice. A fost o experiență plăcută și unică.

Azi, făcând curat prin căsuța poștală, am dat de următoarea scrisoare expediată pe 26 decembrie 2009 către Serge Zănoagă (omul datorită căruia am ajuns la jurnal.md), Vitalie Harea (șeful nemijlocit), Val Butnaru, Adrian Gîțu și, în bcc, Natalia Florea (editor-șef jurnal.md pe atunci):

Bună dimineaţa tuturor.

Cu părere de rău, după un Crăciun Fericit în cadrul căruia am fost înjurat, a câta oară de un oarecare mihai ursu.

Luni, la prima oră voi depune cererea de eliberare.
Nu cred că se merită să mai stau la jurnal. Nu deatâta că nu am oameni buni în preajmă, deloc, dar nu mai suport ca faţă de moldoveni să se ia o atitudine de ev mediu. Nu suntem mai prejos de gastarbaiterii care se află în fruntea proiectului JTV.
Eu m-am săturat ca toată ziua să aud doar „morţii măsei” şi alte cuvinte de înjurătură cotidiană a unui ins care se numeşte mihai.

Acum la temă:
Domn’ Val, aveţi tot respectul meu pentru ceea ce faceţi şi ce aţi făcut. Serge la fel.
Cu părere de rău site-ul jurnal.md nu e la nivel, vă daţi bine seama că nu e din cauza materialului jurnalistic. În cadrul site-ului nu sunt implementate o serie de lucruri simple, dar care ar aduce bine comodităţii şi funcţionalităţii site-ului, şi anume:
cuvinte-cheie
content strict-structurat
prima boxă fără updates (nu am mai văzut aşa ceva niciodată)
un val de ştiri clar în formă de listă
site-ul este enorm de greu
site-ul nu are comodităţi de partajare a ştirilor pentru reţelele sociale
site-ul nu este dinamic ceea ce aduce la întârziere

concluzia am scris-o şi spus-o demult: site-ul nu e bun, în aceste 2 luni mai bine făceam alt site de la 0, ceea ce cred că veţi face oricum.

Din câte am citit eu pe net, dl george nu se pricepe deloc în on-line, iar deciziile sale frânează procesul on-line. pe lângă faptul că site-ul e greu, funcţionalitatea SEO Monitor, încarcă şi mai tare site-ul, iar dacă site-ul seomonitor este down, adică nu lucrează nici jurnal.md nu se încarcă. Stranie este legătura între seomonitor (soluţie cu plată, mai proastă decât google analytics) şi compania mediahint condusă de george.

Şi încă ceva, probabil sunt un manager prost, probabil. Ieri seara mihai a spus că va strânge pentru site nişte studenţi şi îi va da pe toţi afară. Decizii simple, care aduc succes, s-a văzut creşterea tv în ultimul timp.

D. Adrian, sper să faceţi ceea ce aţi propus o lună în urmă, veţi introduce fişele de post şi alte lucruri care vor stabiliza situaţia, or este foarte greu de înţeles care sunt deciziile lui george. A creat un newsdesk în care oamenii nici nu ştiau ce trebuie să facă.

Şi încă ceva, din observaţiile mele, toţi oamenii ştiu ce se întâmplă la Publika, acolo oamenii de 2 luni sunt în training, sper că şi oamenii de la jurnal şi jurnaltv vor avea parte de ele. Sper că ele vor fi conduse de oameni care ştiu piaţa media din .md şi nu doar de cei de peste hotare.

Cam asta am avut de a scrie, consideram corect să vă scriu.

O zi bună.

Cu respect,
Eugeniu Luchianiuc

Frumoase timpuri erau. Europene 🙂

Comentarii

comentarii



Nu uitați să urmăriți canalul blogului pe Telegram. Dacă vă e dor de imagini puteți da follow pe Instagram. Iar dacă încă nu ați dat like la pagina de facebook a blogului vă invit să o faceți și pe asta.


So, what do you think ?